curacao wonen

Copyright 2022 - Curaçao gerelateerde websites.

Wonen op Curaçao

De droom van velen. Wonen op het tropische deel van de Nederlandse staat. Het is er heerlijk en relaxed wonen. Maar hoe kom je daar? En waar moet je rekening mee houden. Wat zijn de verschillen met het leven in Nederland? Hoe kom je aan een huis? Vele vragen ...

Het wonen op Curaçao is zeker de moeite waard. Het zal zeker een toevoeging zijn op je leven.

Cruiseschepen tijdschema

cruiseschip 75x75Majesteus, groot en indrukwekkend. Wanneer een cruiseschip aanlegt aan de kades van Willemstad is dat altijd een prachtig gezicht. Er zijn tijdschema's die precies aangeven wanneer ze verwacht worden.

Alle zorgaanbieders

logo zorgkaart 75Alle zorgaanbieders zijn vanaf nu makkelijk te vinden. Zoekt u een bepaalde arts, of een andere zorg dienstverlener? Lees verder voor de meest recente contactgegevens en aanvullende info over de zorg op Curacao.

Auw, die muggen!

muggenMuggen op Curacao, ze zijn er ... in overvloed. Soms is er een heuse plaag. En ze lijken het op de toerist gemunt te hebben! Hoe kun je jezelf het beste beschermen tegen deze insecten? Zijn ze gevaarlijk? HELP!

Internet-niet

Internet 150pxInternet en de Curacaose websites hebben op Curacao een andere status dan in Nederland, de informatie op Curacaose websites is niet altijd up-to-date en veel websites zijn 'oudbollig'. Waarom?

Betaald parkeren in Punda en Otrobanda

wielklem-thumbIn het hartje van Willemstad is het betaald parkeren. Het tarief is Naf. 0,50 per half uur. Wanneer er niet betaald is, dan heb je grote kans op een wielklem. Er is nog wel gelegenheid tot gratis parkeren.

Netspanning op Curacao

stopcontact-110v-curacaoDe netspanning op Curaçao bedraagt 110-130 Volt / 50 Hz. In Nederland is dat 230 Volt / 50 Hz.

Je kunt dus niet zomaar een apparaat uit Nederland aansluiten in Curacao omdat het voltage op Curacao lager is! Er zijn gelukkig oplossingen...

Kranshi, waar komt die naam vandaan?

Kranshi-thumbBijna niemand op Curacao heeft het over ‘de Burgerlijke stand’ of ‘het Bevolkingsregister’. Nee, voor een nieuw paspoort, ondertrouw of immigratie ga je naar ‘Kranshi’. Hoe is deze overheidsinstantie ooit aan deze bijnaam gekomen?

Telefoonnummer opbouw

icon curacao bellen 75pxHoe kun je zien of je op Curacao naar een mobiele telefoon belt, of naar een vaste telefoon aansluiting. Erg handig om te weten omdat het tarief behoorlijk kan verschillen.

Emigreren, dus enkele reis ... fout!

hato tower thumbEen vraag die altijd weer terugkomt: Ik ga emigreren naar Curacao. Dus ik boek een enkele reis vliegticket. Of moet ik toch een retourticket boeken?

Wij leggen u haarfijn uit of u voldoende heeft aan een enkele reis, of dat u toch echt beter een retourticket kunt nemen.

Boek: Emigreren...

boek emigreren car nl 200pxEmigreren naar Caribisch Nederland doet u niet snel even op een zondagmiddag. Er zijn duizend en een dingen waaraan u moet denken. Dit boek geeft u een duidelijk inzicht in alles wat er komt kijken bij een emigratie naar Caribisch Nederland.

Boek: Wonen en kopen op Curaçao

boek wonen en kopen op curacaoBent u van plan om op Curacao een eigen huis te kopen? Informatie over bouwkavels of het kadaster? Emigreren naar Curacao? Dan is het boek "Wonen en kopen op Curacao" een onmisbaar naslagwerk. Editie 2016/2017 omvat ook de laatste updates over Belastingregeling Nederland-Curacao, penshonado-regeling, nieuwe box 3 regeling, fiscale wijzigingen op Curaçao.

Paniek in de tent; 34 beroepen 'beschermd'

soaw schild 75pxMinister Larmonie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) heeft gezorgd voor paniek onder de mensen die willen emigreren naar Curacao en de mensen die al ge-emigreerd zijn en nu in afwachting zijn van een tewerkstellingsvergunning. Per ingang van 1 maart 2016 worden er namelijk geen tewerkstellingsvergunningen voor ongeschoolde- of laaggeschoolde beroepen afgegeven. Hoe zit het nu precies??

Een eigen horecazaak beginnen

Horeca-curacao-75Wat is er mooier dan een horecazaak op het zonovergoten eiland Curacao. Het is een droom voor velen. De eerste stap is, om in Nederland de huidige woning en zaak te verkopen zodat er een goed startkapitaal is voor dit uitdagende avontuur. Met groot enthousiasme, veel inzet, uw geweldig uniek idee en een zak met geld gaat u het zeker redden in de Cariben. ... Maar is dat ook zo? Een kritische noot.

Verklaring van Rechtswege

formulier 75Wilt u gaan werken en/of wonen op Curacao? Of langer op Curacao verblijven dan 6 maanden? Dan heeft u een Verklaring van Rechtswege nodig. Ook als u tijdelijk op Curacao wilt werken.

Na 8 mnd verplicht uitschrijven NL

vlag nl gebroken 150pxWist u dat u zich moet uitschrijven uit Nederland wanneer u langer dan 8 maanden buiten Nederland verblijft?  Lees verder voor meer informatie.

Als "toerist" werk zoeken

Schild Curacao75Als Nederlander mag u als toerist naar Curacao komen om werk te zoeken en zich te oriënteren op het eiland. U mag zich echter niet op de werkvloer bevinden of stage lopen totdat u een verklaring van rechtswege heeft aangevraagd. Een Nederlander mag 6 maanden als toerist verblijven op het eiland.

Fout: 6 mnd per kalenderjaar

curacao kalenderjaarVeel websites met Curacao informatie melden dat men als toerist "6 maanden per kalenderjaar" mag verblijven. Dat klopt niet! Lees verder voor de correcte uitleg.

Emigratiefolder Wonen werken

Schild-Curacao75De officiële emigratiefolder van de Vertegenwoordiging van Curacao in Nederland. In de online folder vindt u bruikbare informatie wanneer u naar Curacao wilt emigreren, op Curacao wenst te werken en voor stagiëres. De benodigde eisen, vergunningen, verzekeringen, belasting regels.

Uitschrijven uit Nederland

vlag nl gebroken 150pxUitschrijven uit Nederland wanneer u naar Curacao emigreert? Hoe werkt dat? Wat zijn de gevolgen? En hoe werkt het als u al op Curacao bent? Lees verder voor meer informatie.

Inschrijven op Curacao

formulier-inschrijven-curacaoGaat u emigreren van Nederland naar Curacao dan is het nodig om u uit te schrijven uit het bevolkingsregister van Nederland, en daarna in te schrijven in het bevolkingsregister van Curacao.

Verklaring Omtrent Gedrag

formulier-75Voor het emigreren naar Curacao of voor het aanvragen van een werkvergunning heeft u een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.

Stroomonderbreking

pagatinuMet grote regelmaat zijn er stroomonderbrekingen op Curacao. Enerzijds door onderhoud of capaciteitsproblemen, anderzijds door het stelen van koper.

Elektriciteit en water kosten

pagatinuElektriciteit en water zijn duur op Curacao. En ondanks dat je geen verwarming meer nodig hebt, rijzen de kosten snel de pan uit. Vooral airco's zijn grote stroomvreters. Maar ook je tuin besproeien, een zwembad vullen, of zelfs lang douchen, het kost veel geld!

Lees verder over de kosten van drinkwater en elektriciteit van Aqualectra.

Boodschappen doen op Curacao

boodschappenkarWat kosten de boodschappen op Curacao? Om gelijk maar met de deur in huis te vallen, er is een dure manier van boodschappen doen, en er is een goedkope manier!

Verkeer op Curaçao

CabrioletRed-iconJe kunt op Curacao behoorlijk veilig deelnemen aan het verkeer. Er zijn wel wat dingen waar men even rekening mee moet houden.

Wachten, ... en wachten ...

wachtrijGeloof me, aan één ding zul je gewoon moeten gaan wennen op Curacao, ... en dat is het wachten voordat je aan de beurt bent. Maar zo werkt het nu eenmaal op het eiland! Get used to it!

  • Wetenswaardigheden
  • Emigreren naar Curacao

    Emigreren naar Curacao? Dan komt er heel wat op u af! We bieden enkele tips en wetenswaardigheden. Wij wensen u alvast veel plezier met het realiseren van uw droom.

  • Het papierwerk

    Indien u wilt gaan emigreren naar Curacao, of u wilt er tijdelijk gaan werken, dan bent u verplicht om diverse procedures en aanvragen te doorlopen. Hierbij treft u een overzicht wat er van u verwacht wordt. Het is ten zeerste aan te raden om de juiste procedures aan te houden om vertragingen of teleurstellingen te voorkomen.

  • Levensonderhoud
  • Mentaliteit
f t g m