curacao wonen

De papierwinkel

Na 8 mnd verplicht uitschrijven NL

vlag nl gebroken 150pxWist u dat u zich moet uitschrijven uit Nederland wanneer u langer dan 8 maanden buiten Nederland verblijft?  Lees verder voor meer informatie.

Langer dan 8 maanden naar Curacao? Dan verplicht uitschrijven uit Nederland!

vlag nl naar curacaoVerwacht u binnen een periode van 12 maanden minstens 8 maanden in het buitenland te verblijven? Dan moet u zich uitschrijven uit de Basisregistratie personen (BRP). Deze periode van 8 maanden hoeft niet aaneengesloten te zijn.

Ook als u uw huis in Nederland aanhoudt, moet u zich uitschrijven als u voor langere tijd in het buitenland verblijft.

U kunt zich vanaf 5 dagen voor uw vertrek uitschrijven bij de gemeente waar u op dat moment woont. U gaat hiervoor naar de afdeling Burgerzaken van uw gemeente. U kunt dit persoonlijk afhandelen, of schriftelijk door het invullen van een formulier, vergezeld met een kopie van uw paspoort. Vraag bij uw gemeente naar de juiste procedure omdat deze per gemeente kan verschillen.

Officiële informatie treft u op de <website van de Rijksoverheid>

Veel mensen houden hier geen rekening mee!

Op alle informatie portals kunt u lezen dat men bij een verblijf op Curacao van langer dan 6 maanden, de verklaring van rechtswege dient aan te vragen om legaal op Curacao te mogen verblijven. Maar dat is de helft van het verhaal.

Bijna nergens wordt erbij vermeld dat u vanuit de Nederlandse regelgeving niet langer dan 8 maanden uit Nederland mag zijn. Bent u wel langer dan 8 maanden uit Nederland, en ze komen erachter, dan wordt u uitgeschreven uit de Basisregistratie personen zonder uw tussenkomst. (Voorheen beter bekend als het bevolkingsregister.)

En dat heeft behoorlijke gevolgen. Na uitschrijving uit de Basisregistratie Personen heeft u onder andere geen recht meer op zaken als uitkering, huursubsidie, kinderbijslag en bijvoorbeeld de Nabestaandenuitkering (ANW). Daarnaast zijn er ook gevolgen zijn voor uw AOW en particuliere verzekeringen. Staat u op een wachtlijst voor een huurwoning? Ook dat zal dan vervallen.

Ook bij langdurig reizen zoals met een zeilschip de wereld rond, krijgt men te maken met deze '8 maanden' regeling. Toch iets om terdege rekening mee te houden!

Is er controle op je uitschrijving bij de Basisregistratie Personen?

De controle op de verplichte uitschrijving is tot nu toe beperkt. De laatste jaren zijn er wel plannen om strenger te controleren op de uitschrijving. Reden is dat de overheid meer inzicht wil hebben in iedereen die staat ingeschreven en daadwerkelijk in Nederland woont. Denk bijvoorbeeld aan de problemen die er zijn geweest met de 'Bulgaren-fraude', de Nederlandse uitkeringen die onterecht naar het buitenland verdwijnen, de hoge immigrantenstroom door de vluchtelingencrisis... Hierdoor wordt de controle behoorlijk aangescherpt en is de 'pakkans' ook een stuk realistischer.

Het kan ook voorkomen dat een gemeente, via bijvoorbeeld de belastingdienst, wordt getipt dat u langdurig in het buitenland verblijft. In een dergelijk geval men u verzoeken om uzelf te melden op kantoor. Wenst u ingeschreven te blijven staan in Nederland, dan zult u zich in Nederland moeten melden. Dat betekend dus 'even op en neer' naar Nederland.

Card CuraDeal op houder 200pxCuraDeal

Email: info@curadeal.com

Tel.:
Vanuit Curacao: 511 11 71
Vanuit Nederland: 005999-5111171 (tip: bel gratis via Whatsapp.)

Kvk: Curacao 165578

Aad traditional curacao 200pxMi ta Aad, kontentu di sera konosi bo.
(Ik ben Aad, fijn om kennis met u te maken.)

Uw reclame hier op deze website? Klik voor info

Sponsored by: but 75x30 BOL