curacao leven

Hoe is het leven op Curaçao

Wachten, ... en wachten ...

wachtrijWanneer je op Curacao gaat wonen, moet je jezelf zeker niet druk maken over de lange wachttijden en wachtrijen bij overheidsinstanties, banken, TDS, postkantoor, douane en noem maar op.
Op Curacao is de mentaliteit en het leeftempo een stuk rustiger dan bij ons. Vergeet niet dat ook de tropische temperaturen invloed hebben op het werktempo.
Maar vooral; Zo werkt het nu eenmaal op het eiland! Get used to it!!!

Je zult, net als ieder ander persoon, gewoon op je beurt moeten wachten. Ga de mensen niet opjagen, want het heeft echt geen zin, en het zal zelfs averechts werken bij de mensen die jou moeten helpen. Je wordt dan chagerijnig behandelt, werken extra traag of ze gaan ondertussen even wat eten ofzo. Dit heb je zelf in de hand! Blijf vriendelijk, en pas je aan HUN TEMPO aan! Je zult merken dat jezelf ook rustiger gaat leven naarmate je langer op het eiland bent.

Ook zul je merken dat het idee over 'service' en 'vriendelijk' toch niet helemaal is wat je als Nederlander verwacht. Ik moet wel zeggen dat er langzaam maar zeker wel verbeteringen te zien zijn in de houding van de werknemers naar de klanten.

Altijd geldt: respecteer de loketbeambte en blijf vriendelijk. Ze doen gewoon hun werk.

Blijf vriendelijk! Maak een klein grapje. Vraag aan ze, hoe je het beste de dingen kunt oplossen. Vraag hun hulp! Ik kan gerust zeggen dat bijna iedereen erg hulpvaardig is en dat ze je zo goed mogelijk zullen helpen. Op 1 voorwaarde: respecteer de loketbeambte en blijf vriendelijk. Ik kan het echt niet vaak genoeg zeggen.

Houd dus rekening met lange wachttijden wanneer er iets geregeld moet worden. Neem een leesboekje mee.

Je zult nu eenmaal door die molen moeten gaan. Maak je niet druk. Gewoon wachten totdat je aan de beurt bent. Poko poko! ("Rustig aan")
Zo werkt het nu eenmaal op het eiland
! Get used to it!!!

Card CuraDeal op houder 200pxCuraDeal

Email: info@curadeal.com

Tel.:
Vanuit Curacao: 511 11 71
Vanuit Nederland: 005999-5111171 (tip: bel gratis via Whatsapp.)

Kvk: Curacao 165578

Aad traditional curacao 200pxMi ta Aad, kontentu di sera konosi bo.
(Ik ben Aad, fijn om kennis met u te maken.)

Uw reclame hier op deze website? Klik voor info

Sponsored by: but 75x30 BOL