curacao wonen

Wetenswaardigheden

Cruiseschepen tijdschema

cruiseschip 75x75Majesteus, groot en indrukwekkend. Wanneer een cruiseschip aanlegt aan de kades van Willemstad is dat altijd een prachtig gezicht. Er zijn tijdschema's die precies aangeven wanneer ze verwacht worden.

cruiseschip 400

De cruiseschepen met hun opvarenden zijn een belangrijke inkomstenbron voor de toeristische sector van het eiland. De marktjes draaien volop, de winkels van Willemstad worden drukbezocht, en taxi's en bussen rijden af- en aan om de dagtoeristen zoveel mogelijk van het eiland te laten zien. Soms liggen er wel 3 schepen aangemeerd waarbij vaak zo'n 6000-7000 toeristen het eiland komen bezoeken.

Onnodig om te vermelden dat het erg druk zal zijn in Willemstad en op de belangrijke toeristische attracties. Het is daarom fijn om te weten wanneer de cruiseliners het eiland bezoeken wanneer je drukte wilt vermijden, of juist wanneer je de prachtige schepen wil zien.

Op de website van CPA (Curacao Ports Authority) kun je exact zien wanneer de cruiseschepen verwacht worden. (Klik alleen even de menuknop "Cruise ships".)

Aad traditional curacao 200pxMi ta Aad, kontentu di sera konosi bo.
(Ik ben Aad, fijn om kennis met u te maken.)

Uw reclame hier op deze website? Klik voor info

Sponsored by: but 75x30 BOL