curacao wonen

Levensonderhoud

Boodschappen doen op Curacao

boodschappenkarWat kosten de boodschappen op Curacao? Om gelijk maar met de deur in huis te vallen, er is een dure manier van boodschappen doen, en er is een goedkope manier!

Boodschappen op Curacao - De dure manier

boodschappen in curacaoWanneer je gewend bent aan de Nederlandse producten en je wenst dat de kwaliteit van de producten aan jouw Nederlandse verwachtingen voldoen, dan ga je boodschappen doen bij supermarkt ‘Centrum’ of ‘’.

De prijzen zijn dan vergelijkbaar met Nederland. Soms zelfs iets duurder omdat het geïmporteerd moet worden. Soms iets goedkoper vanwege het gunstige BTW tarief.
Wanneer je in Nederland gewend bent om € 500 per maand aan boodschappen uit te geven, dan ben je dat op Curacao ook kwijt (+/- NAF 990). Dan heb je uiteraard wel alles wat je hartje begeert en zoals je gewend bent.

Boodschappen op Curacao - De goedkope manier

Wanneer je kiest voor de lokale producten dan scheelt dat behoorlijk in de prijs!
Ga dan bijvoorbeeld naar Mangusa of de kleinere toko’s die je overal kunt vinden. Ook de overdekte markt in Punda, of de drijvende markt (de Venezolaanse bootjes aan de kade) hebben zeer veel lokale groenten, fruit en producten tegen gunstige prijzen.

De Nederlandse producten zul je dan niet zien. De meeste groenten en fruit komen vanuit Venezuela of van het eiland zelf.

De lokale mensen hebben andere ‘kwaliteits-eisen’ dan wat Nederlanders ‘gewend’ zijn. Het gebruik bijvoorbeeld van kleurstoffen e.d. is meer toegestaan dan in Nederland.
Op het fruit en groente zitten wat meer ‘plekjes’. Het vlees wordt anders aangeboden. Wat overigens niet wil zeggen dat de kwaliteit slecht is! Het ziet er gewoon wat minder goed uit omdat er minder gebruik wordt gemaakt van allerlei landbouw bestrijdingsmiddelen. Ik zeg altijd maar zo; de lokale mensen eten er allemaal van. Dus waarom ‘wij’ niet?

Wanneer je kiest voor lokale gerechten en producten, dan scheelt dat al snel de helft. Reken dan op zo’n NAF 300 tot NAF 400 per persoon per maand.

De goedkoopste supermarkt op Curacao

De goedkoopste supermarkt op Curaçao is Bon Bini in Brievengat. Althans van de 110 artikelen die de consumentenbond heeft uitgekozen verkoopt deze super ruim 30 voor de beste prijs. Mangusa op Rio Canario werd tweede met 19 goedkoopste producten. In totaal werden 22 supermarkten op het eiland vergeleken.

Supermarkt met het grootste aanbod

De beste sortering heeft de nieuwe Mangusa Hypermarket op de Cas Coraweg. Deze winkel is zo groot dat je haast denkt dat je bij een groothandel binnenstapt. Het is ook wel eens nadelig, want de sortering is zo groot dat ik wel eens 15 minuten bezig ben geweest om alle toiletpapieren te vergelijken qua prijs en kwaliteitsverhoudingen. (... je kunt maar ergens mee bezig zijn ...)

Tips tijdens het boodschappen

1 – Kijk ALTIJD naar de houdbaarheidsdatum op de producten! Ook bij de duurdere supermarkten. Het komt vaak voor dat de producten over datum zijn. Je kunt zelf beslissen of je die producten dan wel of niet wilt hebben.

2 – De boodschappen worden ingepakt voor je, en ze dragen de boodschappen zelfs voor je naar de auto. In het begin vind je dat vreemd, want je hoeft niet zo bediend te worden, maar het is op Curacao heel gewoon. De inpakkers krijgen geen loon, maar leven van de fooien die ze krijgen. Meestal geef je 1 gulden, of 2 gulden als je veel boodschappen hebt.

Card CuraDeal op houder 200pxCuraDeal

Email: info@curadeal.com

Tel.:
Vanuit Curacao: 0031-165-533200
Vanuit Nederland: 0165-533200

Kvk: 20134796

Aad traditional curacao 200pxMi ta Aad, kontentu di sera konosi bo.
(Ik ben Aad, fijn om kennis met u te maken.)

Uw reclame hier op deze website? Klik voor info

Sponsored by: but 75x30 BOL