curacao wonen

Emigreren naar Curacao

Toelatingseisen Amerikanen gelijk aan NL

usa 150pxPer 1 juni 2015 zijn de toelatingseisen tot Curacao voor Amerikaanse Staatsburgers gelijkgesteld aan de toelatingseisen van Nederlanders.

usa 150pxEen Amerikaans staatsburger in Sint Maarten spandde een zaak aan tegen de regering van Sint Maarten om de restricties tegen Amerikanen op te heffen en om zijn recht op te eisen dat hij, net als Nederlandse burgers, van rechtswege toegelaten zou worden. Dit onder verwijzing naar het Vriendschapsverdrag van 1956 tussen Amerika en Nederland, waarin staat aangegeven dat Amerikanen binnen het Koninkrijk dezelfde behandeling krijgen als Nederlanders.

De Curaçaose Justitieminister Nelson Navarro heeft de gerechtelijke uitspraak in St. Maarten overgenomen. Daardoor zijn ook op Curacao de restricties voor Amerikanen gelijkgesteld aan die van de Nederlanders. Een Amerikaan kan nu door middel van een "verklaring van rechtswege" op het eiland werken en wonen, een aparte verblijfs- en werkvergunning is niet langer nodig.

Een Amerikaan mag, net als een Nederlander, maximaal 6 maanden aaneengesloten op het eiland verblijven (binnen een tijdvak van 1 jaar) als toerist, dus zonder verblijfsvergunning.

Wil een Amerikaan langer blijven dan 6 maanden of wil deze werken binnen de genoemde 6 maanden dan moet een toelating aangevraagd worden door middel van een "verklaring van rechtswege" volgens dezelfde procedure als van Europese Nederlanders. Tijdens de looptijd van de aanvraagprocedure mogen Amerikanen, net als Nederlanders, op het eiland verblijven en werken nadat de aanvraag ingediend is!

Card CuraDeal op houder 200pxCuraDeal

Email: info@curadeal.com

Tel.:
Vanuit Curacao: 511 11 71
Vanuit Nederland: 005999-5111171 (tip: bel gratis via Whatsapp.)

Kvk: Curacao 165578

Aad traditional curacao 200pxMi ta Aad, kontentu di sera konosi bo.
(Ik ben Aad, fijn om kennis met u te maken.)

Uw reclame hier op deze website? Klik voor info

Sponsored by: but 75x30 BOL