curacao wonen

Wetenswaardigheden

Internet-niet

Internet 150pxInternet en de Curacaose websites hebben op Curacao een andere status dan in Nederland, de informatie op Curacaose websites is niet altijd up-to-date en veel websites zijn 'oudbollig'. Waarom?

U kent het wel; Waar is er wat te doen? Waar kan ik .... kopen?  Wat zijn de kosten? Ik zoek informatie over ... !   In Nederland kruipen we achter het scherm en met behulp van de alwetende Google komen we op de websites die we zoeken. Daar vinden we alle informatie die we nodig hebben.

In Curacao is het allemaal "net niet". De informatie is vaak achterhaald, prijzen van producten worden slecht of niet aangepast, en veel websites gaan niet mee met de technologische ontwikkelingen. Zo zien veel websites er ouderwets uit, met technieken gemaakt die in Nederland 10 jaar geleden gebruikt werden. Men heeft op Curacao vaak een website "omdat het moet", en niet als onderdeel van de bedrijfsvoering. Als de basis informatie en het adres er maar op staat. Uitzondering zijn vaak websites die internationaal belangrijk zijn, zoals websites over vakantie en reizen naar Curacao.

Internet is niet zo ingeburgerd dan in Nederland

internet curacao 250Op Curacao leef je buiten, in Nederland leef je binnen. Daar ligt de basis van het cultuurverschil omtrent internet. De jeugd in Nederland groeit op achter een computer scherm en zijn daardoor zeer vertrouwd met alle ontwikkelingen en techniek van het internet, en dat zie je terug in hun verdere commerciele ontwikkeling. Op Curacao groeit de jeugd buiten op, en zijn daardoor veel minder geintresseerd in een computerscherm. Ook in de verdere ontwikkeling hecht men daardoor minder belang aan websites.

Ook een belangrijk verschil is de grootte van het eiland. Doordat het vrij klein is, weet je alles zo te vinden. Je hebt geen internet nodig om een winkel of product te vinden. Dat weet je gewoon, en anders weet je buurman het wel.

Internet en websites hebben daardoor op curaçao een lagere/andere prioriteit dan in Nederland. Op curaçao is internet nu eenmaal minder belangrijk. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de kwaliteit van de websites (oudbollig). Dus ook het actueel houden staat op een lager pitje dan wat we 'gewend' zijn in Nederland. Maar, ... daarvoor kies je voor Curacao! ... Je leeft heerlijk buiten!

Technisch is er niets mis!

Curacao heeft een zeer goede status wat betreft internet verbindingen, het heeft de beste internet infrastructuur van het hele Caribisch gebied. Het eiland is verbonden met onderzeese "vaste land-eiland" internetverbindingen en met sateliet verbindingen. Vooral de bedrijven op de freezone profiteren van deze goede internet verbindingen. Vandaar ook dat Curacao bijzonder populair is voor de online-gambling industrie, en voor internationale call-centers.

Maar internet thuis...

De internet verbindingen in de woonhuizen zijn een ander verhaal. Er zijn diverse aanbieders zoals bijvoorbeeld UTS, Flow, Scarlett. Deze bieden internet via ADSL (via de telefoonlijn) of draadloos via de lucht. In Nederland zijn de meeste woningen standaard voorzien van een kabel (voor TV en internet), of zelfs glasvezel kabel. Op Curacao is dat niet standaard. Het is veel lastiger vanwege de harde bodem om kabels onder de grond te graven en elk huis te voorzien van kabel. Vandaar dat men vaak moet kiezen voor draadloze oplossingen. Dit geldt niet alleen voor internet maar ook voor uw TV aansluiting op Curacao.

En draadloze verbindingen zijn een stuk langzamer en onstabieler dan bekabelde verbindingen. Vandaar dat internet thuis vaak wel het één en ander te wensen overlaat. Ook de prijzen zijn schrikbarend hoger voor een 'snelle' verbinding. Ook dat heeft weer te maken met de benodigde infrastructuur, gedeeld door het aantal afnemers.

Website hosting op Curacao

Om een website op internet te kunnen plaatsen heb je een een hostingbedrijf nodig. Zij bieden de technische voorzieningen en reserveren ruimte op het internet, waarop u uw website kunt plaatsen. Op Curacao is dat weer redelijk duur, puur omdat er veel minder gebruikers zijn die de kosten kunnen delen voor de benodigde technische voorzieningen van een data-center. Een data-center is een ruimte waar meerdere computers staan (servers) waarop uw website geplaatst wordt.

Mede daarom heeft CuraDeal (de eigenaar van deze website) een hosting service. Alle informatie hierover vindt u op www.curacao-internet.com . De websites worden dan geplaatst in de Nederlandse data-center. Door de goede internetverbindingen op Curacao merkt u haast niets van de afstand. Je zult in de praktijk niet veel verschil merken of uw website op Curacao, of in Nederland gehost wordt.

Aad traditional curacao 200pxMi ta Aad, kontentu di sera konosi bo.
(Ik ben Aad, fijn om kennis met u te maken.)

Uw reclame hier op deze website? Klik voor info

Sponsored by: but 75x30 BOL