curacao wonen

Wetenswaardigheden

logo ABC busbedrijf 200Wist u dat er op Curacao een uitstekende busdienst is?  Het ABC busbedrijf is een openbaar vervoer aanbieder met busdiensten over het hele eiland. De kosten zijn 2 of 2½ gulden. Ze bieden ook een handige app voor je telefoon. <Lees hier> de uitgebreide informatie.

logo zorgkaart 75Alle zorgaanbieders zijn vanaf nu makkelijk te vinden. Zoekt u een bepaalde arts, of een andere zorg dienstverlener? Lees verder voor de meest recente contactgegevens en aanvullende info over de zorg op Curacao.

cruiseschip 75x75Majesteus, groot en indrukwekkend. Wanneer een cruiseschip aanlegt aan de kades van Willemstad is dat altijd een prachtig gezicht. Er zijn tijdschema's die precies aangeven wanneer ze verwacht worden.

muggenMuggen op Curacao, ze zijn er ... in overvloed. Soms is er een heuse plaag. En ze lijken het op de toerist gemunt te hebben! Hoe kun je jezelf het beste beschermen tegen deze insecten? Zijn ze gevaarlijk? HELP!

Internet 150pxInternet en de Curacaose websites hebben op Curacao een andere status dan in Nederland, de informatie op Curacaose websites is niet altijd up-to-date en veel websites zijn 'oudbollig'. Waarom?

stopcontact-110v-curacaoDe netspanning op Curaçao bedraagt 110-130 Volt / 50 Hz. In Nederland is dat 230 Volt / 50 Hz.

Je kunt dus niet zomaar een apparaat uit Nederland aansluiten in Curacao omdat het voltage op Curacao lager is! Er zijn gelukkig oplossingen...

Kranshi-thumbBijna niemand op Curacao heeft het over ‘de Burgerlijke stand’ of ‘het Bevolkingsregister’. Nee, voor een nieuw paspoort, ondertrouw of immigratie ga je naar ‘Kranshi’. Hoe is deze overheidsinstantie ooit aan deze bijnaam gekomen?

icon curacao bellen 75pxHoe kun je zien of je op Curacao naar een mobiele telefoon belt, of naar een vaste telefoon aansluiting. Erg handig om te weten omdat het tarief behoorlijk kan verschillen.

Card CuraDeal op houder 200pxCuraDeal

Email: info@curadeal.com

Tel.:
Vanuit Curacao: 511 11 71
Vanuit Nederland: 005999-5111171 (tip: bel gratis via Whatsapp.)

Kvk: Curacao 165578

Aad traditional curacao 200pxMi ta Aad, kontentu di sera konosi bo.
(Ik ben Aad, fijn om kennis met u te maken.)

Uw reclame hier op deze website? Klik voor info

Sponsored by: but 75x30 BOL