curacao informatie

Over Curacao

Er valt veel te vertellen over het eiland Curacao. Het eiland heeft bijvoorbeeld een droog steppeklimaat, maar toch valt er nagenoeg evenveel regen als in Nederland. De natuur is ook helemaal aangepast aan dit klimaat. Zo zijn er bijvoorbeeld veel cactussen.  De onderwaterwereld is echt heel bijzonder.

Maar is natuurlijk veel meer. Een bijzondere geschiedenis met een zwart randje waaruit ook weer een eigen cultuur en de taal Papiamento is ontstaan.

Informatie over het eiland Curacao

Interessante informatie over plaatsen en dingen die je kunt vinden op Curacao. Maak kennis met de beroemde 'pontjesbrug' en met de diverse wijken. We gaan het aantal artikelen over deze onderwerpen snel uitbreiden.

Info over Curacao

Dieren op Curacao

Er is een bijzonder dierenrijk te ontdekken op het prachtige Korsow. Omdat het een steppenklimaat heeft, zul je vele hagedissen en leguanen tegenkomen. (No worries... ze doen niets.). Ook heel mooi zijn de Trupial vogels en de gele 'suikerdiefjes'.

En dan natuurlijk nog het leven in de Caribische zee. Al snorkelend of duikend kom je oog in oog met de tropische onderwaterwereld.

Dieren op Curacao

Flora op Curacao

Curacao heeft diverse natuurparken. De meest bekende is het Christoffelpark, waar je te voet of met de auto op de hoogste berg van het eiland kunt gaan. Ga de zoutpannen bekijken of maak een wandeling langs het meer en de zoutpannen bij Jan Thiel.

De natuur lijkt misschien wat saai in het eerste opzicht, maar wanneer je door de natuur loopt vindt je de mooiste cactussen en bloemen. Je zult versteld staan van de mooie dingen die je tegenkomt.

Flora op Curacao

Klimaat en weer

Een weerman(-vrouw) op Curacao zijn is best saai. Het hele jaar door is het heerlijk tropisch warm waarbij de temperatuur overdag niet onder de 30°C zal komen, en de wind komt vanuit Noord-Oost. Het weerbericht gaat vaak meer over de hoogte van de golven en de sterkte van de wind.

Gedurende het jaar zul je wel verschillen ontdekken. Zo is het vanaf mei toch wel warmer te noemen. In de tweede helft van het jaar is er meer kans op orkanen, alhoewel de benedenwindse eilanden daar minder last van hebben. En omdat er in de zomermaanden minder regen valt is de begroeiing vaak verdort.

 

Klimaat en Weer

Geschiedenis Curacao

Curacao heeft een rijke geschiedenis wat gedomineerd wordt door het koloniale verleden. De landhuizen, de plantages en de slavernij hebben een grote stempel gedrukt op het eiland en de cultuur die daaruit is ontstaan. Vóór de koloniale tijd werd het eiland bevolkt door indianen. Totdat in 1499 de Spanjaarden het eiland 'ontdekten' en er een Spaanse kolonie van maakten. In 1634 veroverde de West-Indische-Compagniet het van de Spanjaarden, en is het dus onderdeel geworden van het Nederlandse Koninkrijk.

Geschiedenis Curacao

Cultuur

Door de rijke geschiedenis is er op Curacao een mengelmoes van culturen te vinden. Zo zijn er ongeveer 207 nationaliteiten te vinden onder de bevolking. Toch drukt het slavernij verleden nog steeds zwaar op de beleving van de huidige inwoners op het eiland. Daardoor merk je ook dat er toch wel cultuurverschillen zijn en dat het woord 'respect' ook een zwaardere betekenis heeft.

Aan de andere kant is het een hele open gemeenschap, mede omdat men meer 'buiten' leeft dan in Nederland. Cultuur... a never ending story...

Cultuur

Papiaments

Papiaments is de verzamelnaam van Papiamento, en Papiamentu.  De eerste (-o) wordt gesproken op  Aruba, en de tweede (-u) wordt gesproken op Curacao en Bonaire.  De taal heeftde meeste invloeden vanuit het Portugees, Spaans, Engels en Nederlands.

De meest waarschijnlijke theorie over het ontstaan van het Papiaments is dat de taal gegroeid is uit de wil van de slaven om met elkaar te kunnen communiceren.

Papiaments

Card CuraDeal op houder 200pxCuraDeal

Email: info@curadeal.com

Tel.:
Vanuit Curacao: 511 11 71
Vanuit Nederland: 005999-5111171 (tip: bel gratis via Whatsapp.)

Kvk: Curacao 165578

Aad traditional curacao 200pxMi ta Aad, kontentu di sera konosi bo.
(Ik ben Aad, fijn om kennis met u te maken.)

Uw reclame hier op deze website? Klik voor info

Sponsored by: but 75x30 BOL