curacao bon bini

Over de website

Over de website

Ons doel

Deze website bestaat sinds 2004. Ons doel was, om een 'andere' website over Curacao te maken. Onze focus ligt voornamelijk op ervaringen en beleving. Wat kun je als bezoeker van dit tropisch deel van Nederland wel, of juist niet verwachten. Dingen die men in Nederland niet kent, maar die je op het eiland wèl ontdekt.

Wij plaatsen niet alleen de statistische info die op veel websites is te vinden, maar wij vermelden ook graag leuke wetenswaardigheden zoals:

  • Op Curacao wordt je links en rechts ingehaald met de auto.
  • Zo zijn er wel degelijk cultuur verschillen en zijn de omgangsnormen ook anders dan in Nederland.
  • Hoe zit het met de muggen?
  • Wat kost het allemaal?
  • Recepten van lokale gerechten?
  • Reis- en Vluchtinformatie?
  • En nog veel meer...

Wij willen iedereen op een toegankelijke manier bekend maken met het Caribische tropeneiland Curacao. De positieve, maar soms ook negatieve aspecten die je op het eiland tegen kunt komen. Wij plaatsen vaak artikelen en onderwerpen die afwijken van de 'andere' Curacaose websites. Soms lijkt iets het vermelden niet waard, maar voor iemand die nieuw is op Curacao kan het weer erg leuke informatie zijn. Ik noem bijvoorbeeld "Glacial", "Off Muggenspray", "Pagatinu", "Pastechi", "Koud water uit de douche", ... en zo is er zoveel te melden.

Dat maakt het voor ons, en hopelijk voor u, leuk! De meeste foto's en artikelen zijn door ons team zelf gemaakt.

Ik heb een idee of wil een leuk bericht laten plaatsen

Wij zijn altijd op zoek naar mensen die ook dezelfde passie als wij hebben. Wil je op vrijwillige basis ook meehelpen met leuke artikelen? Heb je leuke verhalen, opmerkingen, interessante items of ervaringen over het eiland Kòrsou? Dan kun je deze sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Wellicht plaatsen wij het op deze site! Inzendingen dienen wel te zijn voorzien van een eventuele bronvermelding.

Reclame op deze website

Deze websitekost, met zijn onderhoud en dataverkeer wel geld. Daarom bieden wij ruimte voor reclame, en wij werken met vele bedrijven zoals bekende reisorganisaties en vliegmaatschappijen samen. Onze doelstelling is wel, dat het de lees-ervaring van de website niet mag verstoren. Wij willen u leuke informatie bieden, en geen website vol met schreeuwende reclame's. U moet er zo min mogelijk van merken.

U kunt ons wel helpen!

Boekt u binnenkort een reis of vlucht naar ons geliefde Curacao? Deze website biedt een uitgebreid overzicht over reisorganisaties en vliegmaatschappijen. Klik dan op die linkjes over vliegtickets of reizen. U komt dan direct op website van het betreffende bedrijf, maar wij krijgen van dat bedrijf dan een kleine vergoeding omdat u via onze website daar terecht bent gekomen.

Zo helpt u ons, om deze website in stand te houden.

Privacy en Cookie beleid

Lees onze pagina met het Privacy en Cookie beleid van deze website.

Tenslotte, de schrijfwijze

Wij benadrukken de informele sfeer door "je" en "jouw" te schrijven in plaats van "u" en "uw".
En we schrijven op deze website voornamelijk "Curacao", maar dat moet natuurlijk "Curaçao" zijn! De reden daarvan is, dat bijna iedereen de eerste vorm gebruikt bij het zoeken van informatie op het internet. Heel veel plezier!

 

Card CuraDeal op houder 200pxCuraDeal

Email: info@curadeal.com

Tel.:
Vanuit Curacao: 511 11 71
Vanuit Nederland: 005999-5111171 (tip: bel gratis via Whatsapp.)

Kvk: Curacao 165578

Aad traditional curacao 200pxMi ta Aad, kontentu di sera konosi bo.
(Ik ben Aad, fijn om kennis met u te maken.)

Uw reclame hier op deze website? Klik voor info

Sponsored by: but 75x30 BOL