curacao reizen

Waarom zoveel verschil in ticketprijs?

Wie de meeste kans wil maken op een goedkoop ticket, kan nog altijd het best vroeg boeken. Prijzen voor vliegtickets veranderen namelijk continu. Ook kan een ticket op de website van een luchtvaartmaatschappij goedkoper zijn dan via een reisbureau of boekingssite.

De Consumentenbond deed onderzoek naar de prijzen van vliegtickets. Volgens de bond ontstaan er onder andere prijsverschillen doordat aanbieders van tickets zelf ook toeslagen op de prijs doen zoals reserveringskosten of een 'customer service fee'. Dat komt doordat luchtvaartmaatschappijen geen vergoeding meer aan de tussenpersonen geven. Een vlucht in combinatie met een hotel kan juist weer goedkoper zijn.

Prijsklassen
De prijsverschillen beginnen al bij de maatschappijen die proberen aan elke vlucht zo veel mogelijk geld te verdienen. Doordat luchtvaartmaatschappijen aan 'yield management' doen, veranderen prijzen van vluchten continu. Met yield management proberen luchtvaartmaatschappijen zoveel mogelijk geld te verdienen aan één vlucht. Het loont daarom om prijzen van tickets te vergelijken en flexibel te zijn met vertrek- en aankomstdata en -tijden. De maatschappijen delen de vluchten van tevoren virtueel in in verschillende prijsklassen, alhoewel de stoelen identiek zijn, aldus de Consumentenbond. 'Maar ze worden tegen verschillende prijzen verkocht.'

Dat doen de maatschappijen op basis van gegevens uit het verleden over hoe snel de vlucht doorgaans vol zit op een bepaald tijdstip en specifieke bestemming. Daarbij treden de wetten van vraag en aanbod in werking. De maatschappijen kijken daarbij ook naar elkaars prijzen en passen die van henzelf daar zo nodig op aan, weet de bond.

En de ticketvoorwaarden zijn van invloed op de prijs: hoe meer flexibiliteit qua wijziging of annuleren, hoe hoger de prijs.

Voorwaarden
Verder rept de Consumentenbond van 'opmerkelijke en onredelijke' bepalingen in de voorwaarden van vliegtickets. Zo kunnen maatschappijen vertrektijden wijzigen of de vlucht schrappen. 'Je krijgt dan hoogstens de ticketprijs terug.' Een maatschappij als Ryanair vraagt 40 euro voor het printen van de instapkaart als mensen die thuis niet hebben geprint.

Enkele tips

  • Vroeg boeken betekent meestal nog steeds de goedkoopste tickets.
  • Kijk voor het boeken van een ticket niet alleen bij ticketsites, maar ook op de website van de luchtvaartmaatschappij zelf.
  • Probeer de reis te plannen van en naar kleinere luchthavens.
  • Neem een abonnement op digitale nieuwsbrieven van luchtvaartmaatschappijen, daarin staan vaak als eerste de aanbiedingen.
    Kijk <HIER> om de diverse vliegticket aanbieders te checken!

Card CuraDeal op houder 200pxCuraDeal

Email: info@curadeal.com

Tel.:
Vanuit Curacao: 511 11 71
Vanuit Nederland: 005999-5111171 (tip: bel gratis via Whatsapp.)

Kvk: Curacao 165578

Aad traditional curacao 200pxMi ta Aad, kontentu di sera konosi bo.
(Ik ben Aad, fijn om kennis met u te maken.)