curacao reizen

Hato Airport, de luchthaven van Curacao

Hato-voorkantDe moderne internationale luchthaven van Curacao is geschikt voor alle typen toestellen en wordt door zijn strategische ligging tussen Noord- en Zuid-Amerika gebruikt voor geregelde vluchten van en naar Europa, het Noord-Caribisch gebied en Zuid-Amerika.

In 2006 is Hato Airport compleet vernieuwd voor een bedrag van USD 44 miljoen, en het heeft nu een capaciteit van 1,6 miljoen passagiers per jaar, met mogelijkheden om de capaciteit uit te breiden naar 2,6 miljoen passagiers. Curaçao International heeft met 3410 meter de langste startbaan van het Caribisch gebied.

Warme deken als ontvangst

Voor 2006 moest je uit het vliegtuig stappen met behulp van trappen. Wanneer je dan buiten het vliegtuig stapt, werd je verwelkomd door die heerlijke 'warme deken' van Dushi Kòrsou. Voor velen een emotionele 'omhelzing' van het eiland. Nu is het vliegveld voorzien van moderne "slurven" van het vliegtuig naar de terminal, wat natuurlijk moderner en beter is, maar het warme welkom is wel wat verdwenen. Ach, ... nostalgie zullen we maar zeggen. Het is er wel beter op geworden.
De oude aankomst- en vertrekhal zijn niet meer in gebruik maar zijn nog niet afgebroken. Ze staan er nu vervallen bij, naast de nieuwe terminals.

hato-oude_situatie_unboarding

Hato airport is vernoemd naar de nabij gegelegen plaats Hato. In het verleden is het vliegveld ook enkele tientallen jaren onder de naam "Albert Plesman Airport" bekend geweest.

Afstand vanaf het centrum van de stad

Hato is gelegen aan de noordwestelijke kant van Curaçao, ongeveer 11 km van de hoofdstad Willemstad. Met de auto/taxi duurt de transfer van Hato naar Willemstad ongeveer 20 minuten.

Parkeren op de luchthaven

Voor het terminalgebouw zijn parkeerplaatsen voor ongeveer 300 voertuigen. Voor de eerste tien minuten hoef je niet te betalen, hierna geldt een tarief van USD 2 per uur, oplopend tot USD 10 voor een maximale parkeertijd van 24 uur.

Shops

Er zijn in de vertrekhal diverse winkeltjes om de laatste souvenirs te kopen, maar ook electronica, sieraden, drank- en sigaretten. Je kunt gewoon met de pinpas betalen. Er is ook een wisselkantoor en een geldautomaat. Er zijn drie vestigingen van Café Barista waar je kunt genieten van de beste koffie met gebak en vers klaargemaakte baguettes, en in de gezellige 5 Star Sports Bar kun je terecht voor bier en snacks bij het geluid van vier grote tv-schermen. Voor een gezonde keuze zit je goed bij de populaire Antilliaanse keten Lovers, die een ruime keuze aan heerlijke yoghurtdranken en fruitsappen biedt.

Card CuraDeal op houder 200pxCuraDeal

Email: info@curadeal.com

Tel.:
Vanuit Curacao: 511 11 71
Vanuit Nederland: 005999-5111171 (tip: bel gratis via Whatsapp.)

Kvk: Curacao 165578

Aad traditional curacao 200pxMi ta Aad, kontentu di sera konosi bo.
(Ik ben Aad, fijn om kennis met u te maken.)