curacao reizen

Digitale-immigratiekaart

Voor 1 oktober 2019 werd er nog een papieren formulier aan de passagiers uitgedeeld in het vliegtuig wanneer je op weg was naar Curacao. De "Embarkation en Disembarkation kaart (ED Kaart)", of in de volksmond de "immigratiekaart". Dat is vanaf 1 oktober 2019 volledig digitaal geworden, en de naam is veranderd naar de Digital Immigration Card (De DI-Card).

Digital Immigration Card

Het invullen van de DI-kaart is verplicht voor iedere toerist, buitenlandse bezoeker of zakenreiziger.

Je dient vóór vertrek, per persoon, de immigratiekaart voor Curaçao online aan te vragen via de website via de website:  www.dicardcuracao.com .
Deze moet elke passagier die niet op Curacao woont, verplicht invullen. Dus ook voor kinderen moet er een DI-Card ingevuld worden.

Aan de hand van de DI-kaart en het paspoort controleert de Curaçaose immigratiedienst of een toerist het eiland op mag.

De volgende gegevens moet je bij de hand hebben voor het invullen van de ED-Kaart:

  • Vluchtgegegevens
  • Persoonlijke gegevens
  • Paspoort nummer
  • De reis datums aankomst en vertrek
  • Verblijfadres

 

LET OP - Extra formulier i.v.m. Covid Maatregelen

Vanwege de COVID-19-pandemie heeft de regering van Curaçao enkele reisbeperkingen ingevoerd, maar ook een paar verplichte stappen voor reizigers zoals vereist door onze volksgezondheidsautoriteiten. Of reizigers toegang krijgen tot Curaçao en de eventuele noodzakelijke maatregelen, is afhankelijk van je reisgeschiedenis en medische informatie.
In aanvulling tot de verplichte DI-Card dient u nu ook een Passenger Locator Card in te vullen, vaak in combinatie met een negatieve PCR-Coronatest.
Alle huidige informatie vindt u op: <Curacao Public Health formulier>

 

De E-gates

e gates hato curacao 350pxHet grootste voordeel; Met je paspoort en de DI-Card kun je hewoon door de E-gates. Het electronisch toegangscontrole poortje. Hoe eenvoudig is het; je plaatst het paspoort in de E-gate en de douanecontrole verloopt geheel automatisch. Het is eigenlijk exact hetzelfde als op Schiphol.

 

Meer informatie

De digitale ED-kaart is gekoppeld aan het Curaçao Border Management System van de immigratiedienst. Daarmee is het controleproces op het vliegveld een stuk efficiënter.

Het formulier op dicardcuracao.com werkt zeer eenvoudig. Allereerst voer je persoonlijke gegevens in zoals die in het paspoort vermeld staan. Daarna vul je de reis- en verblijfgegevens in, zoals de datum van aankomst en vertrek, vluchtnummers, etc. Nadat het online formulier is opgeslagen, ontvang je een bevestiging per e-mail en een PDF met de ingevulde gegevens. Die PDF is tevens het bewijs dat je de online ED-kaart hebt ingevuld. (Tip: print het uit en neem het mee.)

Reis je vaker naar Curaçao? Dan is het goed om te weten dat je niet steeds opnieuw het volledige formulier in hoeft te vullen. Je kunt eenvoudig de ingevoerde gegevens wijzigen, zoals vluchtnummer en aankomstdatum. Doe dit tenminste 24 uur voor vertrek, zodat je zonder stress aan je reis naar Curaçao kan beginnen.

Heb je toch hulp nodig bij het invullen van de ED-kaart, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Card CuraDeal op houder 200pxCuraDeal

Email: info@curadeal.com

Tel.:
Vanuit Curacao: 511 11 71
Vanuit Nederland: 005999-5111171 (tip: bel gratis via Whatsapp.)

Kvk: Curacao 165578

Aad traditional curacao 200pxMi ta Aad, kontentu di sera konosi bo.
(Ik ben Aad, fijn om kennis met u te maken.)