curacao reizen

Aankomst op Curacao

hato-overzicht

Douane

Via een slurf loop je van het vliegtuig naar de ontvangsthal. Met een trap omlaag kom je dan bij de douane. Ze vragen je meestal naar het doel van de reis, en waar je veblijft. Daarna wordt de landingskaart ingenomen en ontvang je een strookje van die kaart om te bewaren. Uiteraard wordt je paspoort gestempeld.

Meestal zijn er 2 of 3 "douanepoortjes" geopend voor de toeristen, en één voor de inwonenden van Curacao. Als je als eerste uit het vliegtuig bent, dan ben je erg snel aan de beurt. Heb je de pech dat je achter in het vliegtuig zat, en dus als laatste uit het vliegtuig komt, dan is het best wel even wachten. (Tot zo'n 30-40 minuten). Ook zijn er de E-Gates, een electronisch toegangscontrole poortje. Je plaatst het paspoort in de E-gate en de douanecontrole verloopt geheel automatisch.

De bagagehal

Direct na de douane is de bagagehal. Mijn ervaring is dat de koffers razendsnel verschijnen na de landing. Ik heb zelf eenmaal meegemaakt dat ik vanuit het vliegtuig direct door de douane kon, en toen ook nog gelijk mijn koffer voorbij kwam op de bagagebelt. Werkelijk binnen 10 minuten na de landing stond ik buiten. Maar, dat was wel erg veel geluk hoor.

Een tip: Een geldautomaat bevindt zich bij de bagageband maar ook buiten treft u direct een automaat; u kunt daar Antilliaanse Guldens opnemen met uw Nederlandse PIN-pas. Via een geldautomaat is voordeliger dan via een wisselkantoor omdat je dan meestal geen commisie hoeft te betalen.
Er zijn bagagewagentjes beschikbaar, of u kunt kiezen voor een kruier. Als u koffers op wieltjes heeft, is een karretje veelal niet nodig omdat u na ca. 50 meter al wordt opgewacht door uw reisagent of taxi.

Taxi

Net buiten de aankomsthal staan de taxi's. De taxi’s op Curaçao zijn makkelijk te herkennen aan het taxibord op het dak, de letters TX in de nummerplaat en de identiteitskaart die iedere taxichauffeur draagt. Taxi's op Curaçao hebben een geldmeter, of als dit niet het geval is, vaste prijzen voor een rit. De kosten gelden altijd voor een rit met vier personen plus bagage. Bespreek vooraf altijd de prijs met de taxichauffeur om verrassingen te voorkomen. De rit van 20 minuten van de luchthaven naar Willemstad kost ongeveer USD 25. De chauffeur verwacht een fooi van 10%.

Website: Hato Airport Curacao

Card CuraDeal op houder 200pxCuraDeal

Email: info@curadeal.com

Tel.:
Vanuit Curacao: 511 11 71
Vanuit Nederland: 005999-5111171 (tip: bel gratis via Whatsapp.)

Kvk: Curacao 165578

Aad traditional curacao 200pxMi ta Aad, kontentu di sera konosi bo.
(Ik ben Aad, fijn om kennis met u te maken.)