curacao reizen

Restaurants

Overdekte oude markt (Marshe Bieu)

marshe bieuw-CuracaoOm de echte Creoolse keuken van Curacao te ervaren, moet je echt eens langs de beroemde overdekte oude markt (Marshe Bieu) gaan. Je kunt het vinden in Punda, achter het postkantoor. Niet alleen kun je er heerlijk (en goedkoop!) eten, het is ook erg gezellig. Je voelt je gelijk een inwoner van Curacao.

marshe-bieu-voorkant-350 

marshe-bieu-binnen-350Voor weinig geld krijg je de lekkerste lokale gerechten (en vooral veel). In de overdekte markt zijn meerdere keukens en uitbaters. Elke keuken heeft ook zo zijn eigen specialiteiten. Dus als je er voor het eerst binnenkomt moet je echt even de menu's gaan bekijken die elke keuken biedt. Geloof me, het is moeilijk kiezen, want alles is lekker! Ik heb een foto van de menukaart toegevoegd. Dan heb je een idee van de prijzen en de gerechten. Er is ook een chinese keuken aanwezig, mocht je toch liever wat anders willen eten.

Wanneer je op een menu aan het kijken bent, wordt je al snel naar een vrije tafel geleid door de bediening. Ze willen namelijk erg graag dat je bij 'hun' keuken gaat bestellen. Vertel gewoon vriendelijk dat je er voor het eerst bent, en dat je even wilt rondkijken. Vaak neemt men dan ook gewoon de tijd om het menu te vertalen. Niet alles staat daar in het Nederlands, het is tenslotte gericht op de lokale mensen.

Het meubilair is eenvoudig; lange tafels en banken. Op tafel staat, zoals in bijna elke snek in Curacao, de heerlijke "pica" saus. Een frisse, maar zeer pittige, dressing die je over de gerechten kunt doen. Het recept voor pica vind je <hier>.
De hygiene, en de kwaliteit van het eten is overigens uitstekend.

marshe-bieu-kuminda-350De Marshe Bieu is een geweldige plaats om Curacao echt te ervaren, in plaats van de buffetten uit het hotel. Hier gaan veel lokale mensen eten tijdens de lunch. Vandaar ook dat het maar tot 15.00 uur geopend is.
Marshe Bieu ligt bij het Waaigatplein in Punda, achter het postkantoor, en is tijdens de lunch dagelijks geopend tot 15.00 uur.

Je vind er diverse gerechten van de lokale Curacaose keuken (Kuminda Krioyo), zoals bijvoorbeeld:
Diverse soorten gebakken vis
Stoofschotel van geitenvlees (Stoba di Kabritu)
Stoofschotel van kip (Stoba di Galiña)
Stoofschotel van rundvlees (Stoba di Carni)

Het wordt geserveerd met gebakken rijst, witte rijst, aardappels of funchi, een gekookte maïsbrij.

menukaart

 

Card CuraDeal op houder 200pxCuraDeal

Email: info@curadeal.com

Tel.:
Vanuit Curacao: 511 11 71
Vanuit Nederland: 005999-5111171 (tip: bel gratis via Whatsapp.)

Kvk: Curacao 165578

Aad traditional curacao 200pxMi ta Aad, kontentu di sera konosi bo.
(Ik ben Aad, fijn om kennis met u te maken.)

Uw reclame hier op deze website? Klik voor info

Sponsored by: but 75x30 BOL