curacao reizen

Auto en ander vervoer huren

Huurauto op Hato Airport

Huuruto op hato airportOp Hato Airport treft u diverse carrentals met een eigen verhuurbalie. U kunt daar bij aankomst direct vanuit het vliegtuig in uw huurauto stappen, of bij vertrek de auto op Hato Airport inleveren.
LET OP! Enkel de autoverhuur bedrijven met een eigen verhuurdesk mogen de huurauto's direct op Hato leveren aan de klant. Daarnaast mogen slechts enkele andere verhuurders een shuttle service aanbieden.

Er zijn (zeer) veel autoverhuur bedrijven op Curacao. Vele bieden ook een haal- en brengservice op Hato Airport. Maar u zult niet direct in uw auto kunnen stappen!

Het kost erg veel geld voor een carrental om een verhuurdesk, de bijbehorende carrental-parkeerplaats op Hato en de vergunning te verkrijgen. Ook zijn er enkele bedrijven die een shuttle service mogen aanbieden (ophalen en naar de huurauto brengen). Ook zij moeten een behoorlijk bedrag daarvoor betalen voor de vergunning.

Daarom worden de hoge kosten voor die carrental bedrijven beschermd door de regel dat de overige (niet op Hato gevestigde) verhuurbedrijven niet hun klanten op Hato mogen voorzien van een auto! Wanneer zij dit toch doen, kunnen ze rekenen op hoge boetes.

Als ze geen verhuurdesk of shuttle vergunning op Hato hebben dan is het verboden om hun klanten op Hato te voorzien van een auto.
Wat wel eens gebeurt is dat 'de andere autoverhuur bedrijven' de klant 'stiekem' zelf ophalen. Ze doen alsof ze uw familie zijn die u komt ophalen. Daarna rijdt u samen naar een andere locatie waar u de papierwinkel in orde kunt brengen en in uw huurauto kunt stappen. Maar dat lukt hun ook maar een paar keer. Door de regelmaat vallen ze al snel op, en kunnen ze alsnog problemen en boetes verwachten.

Welke autoverhuur bedrijven zijn er op Hato Airport?

Onderstaande bedrijven hebben een eigen verhuurdesk op Hato Airport. U kunt direct vanuit uw vliegtuig in de huurauto stappen bij één van de volgende autoverhuur bedrijven:

format alamoformat avisformat budgetformat dollarformat enterpriseformat hertzformat nationalformat sixtformat thriftypayless

U moet wel rekening houden met extra kosten welke in rekening worden gebracht voor het ophalen en wegbrengen van uw auto op Hato. Dit heeft wederom te maken met de hoge kosten die een verhuurbedrijf moet maken voor een verhuurbalie op Hato.

Autoverhuurbedrijven MET een Shuttle vergunning

Onderstaande bedrijven hebben een 'Shuttle Service' vergunning. Zij mogen u ophalen bij aankomst op Hato, en daarna wordt u naar uw huurauto gebracht.

  • Europcar
  • Boric Car Rental
  • ACE Rent a Car
  • Just Drive Car Rental
  • Economy
  • NÜ Car Rentals

 

Andere bedrijven dan hierboven genoemd mogen u dus niet een huurwagen of een huurwagen-shuttle-service aanbieden op Hato Airport.

Card CuraDeal op houder 200pxCuraDeal

Email: info@curadeal.com

Tel.:
Vanuit Curacao: 511 11 71
Vanuit Nederland: 005999-5111171 (tip: bel gratis via Whatsapp.)

Kvk: Curacao 165578

Aad traditional curacao 200pxMi ta Aad, kontentu di sera konosi bo.
(Ik ben Aad, fijn om kennis met u te maken.)