curacao informatie

Papiaments

Papiamento spellingchecker

shirt papiamentu thumbWist u dat er ook een Papiamento en een Papiamentu spellingchecker bestaat voor Word en Firefox? Zo maakt u zo min mogelijk fouten tijdens het typen.

Spellingchecker Papiamento voor Word

Het is helaas niet helemaal nieuw meer, want het (prive-)project is beeindigd bij de versie voor Microsoft Word 2007. Op dit moment is er bij onze redactie geen spellingchecker bekend voor de latere Office versies.

In ieder geval kunt u <deze papiamento spellingchecker>  gebruiken voor Microsoft Office© versies 2000, XP, 2003, 2007 . Er zit een uitgebreide uitleg bij over het installeringsproces.

De spellingcontrole gedraagt zich als een normale Office spellingcontrole door rode kringeltjes onder woorden te zetten die niet bekend zijn als correcte Papiamento woordvormen. Klik op de rechtermuisknop boven zo’n woord om suggesties te krijgen voor verbeteringen.

Spellingchecker Papiamentu voor OpenOffice

Voor het gratis office pakket OpenOffice is er een papiamentu spellingchecker uitgebracht.

Spellingchecker Papiamentu voor Firefox

Gebruikt u de webbrowser Firefox? Er is een gratis Papiamentu spellingchecker voor de webbrowser Firefox.

Deze spellingchecker via de webbrowser Firefox. Tijdens het gebruik van deze browser kunt u alle teksten die in de browser getypt worden laten controleren op spelfouten.  Zoals e-mailberichten, forum-berichten of uw berichten op facebook.
 
Naast de open-source spellingchecker is er ook een 'locale' instelling voor Papiamentu uitgebracht. Met die instelling worden alle karakterestieken van de taal Papiamentu ingesteld. Denk bijvoorbeeld aan de manier hoe een datum eruit moet zien. In het Nederlands is dat bijvoorbeeld "31 December 2015", maar in Amerika gebruikt men "December 31st, 2015".
 
Foundation Curacao Open heeft de spellingchecker uitgebracht. Het is gefinancieerd door het UNESCO Participation Program.

{youtube}LqV2cZ8EntY{/youtube}

Spellingchecker Papiamentu voor Firefox

Papiamento? Dan kunt u een extra <Papiamento taalpakket voor Firefox> installeren via een firefox add-on.

Web-links

XML bestand om 'locale' in te stellen

 

Card CuraDeal op houder 200pxCuraDeal

Email: info@curadeal.com

Tel.:
Vanuit Curacao: 511 11 71
Vanuit Nederland: 005999-5111171 (tip: bel gratis via Whatsapp.)

Kvk: Curacao 165578

Aad traditional curacao 200pxMi ta Aad, kontentu di sera konosi bo.
(Ik ben Aad, fijn om kennis met u te maken.)

Uw reclame hier op deze website? Klik voor info

Sponsored by: but 75x30 BOL