curacao informatie

Over het eiland

Prinses Amalia brug

Prinses Amalia brug Curacao 2016 11 14
Foto: A. van Wijk - De nieuwe Prinses Amaliabrug met op de achtergrond de betonnen Julianabrug.

Curaçao kent een nieuwe brug: de Prinses Amalia brug.

Een prachtige ophaalbrug over het water van het Waaigat. Deze nieuwe wandelbrug verbindt de grote parkeerplaats "Waaigat" (bij bioscoop de Movies) en de ronde overdekte markt met elkaar.

Geheel in stijl van de karakteristieke architecteur van Willemstad want de brug is een geïnspireerd op de vroegere Van den Brandhofbrug. De ophaalbrug werd voor een groot gedeelte al gefabriceerd aangeleverd en hoefde alleen nog maar op zijn plek worden gezet.

10 november 2016 - Officieel in gebruik genomen

Prinses Amaliabrug CuracaoDe nieuwe ophaalloopbrug over is op 10 november 2016 officieel geopend. De opening werd door gouverneur Lucille George-Wout verricht, nadat de directeur van Curaçao Ports Authority (CPA), Humberto de Castro, de aanwezigen toesprak. Dit allemaal tijdens een vrolijke receptie met dans, een hapje en een drankje en live muziek aan de voet van de brug.

Het project is betaald door het ministerie van Economische Ontwikkeling en uitgevoerd door Curaçao Ports Authorithy (CPA). CPA beheert de brug en doet het onderhoud.

De vroegere Van den Brandhofbrug

De eerste brug die de wijken Punda en Scharloo met elkaar verbindt was de "Van den Brandhofbrug". Deze ophaalbrug werd in juli 1883 in gebruik genomen. In 1928 werd deze brug vervangen door de betonnen ophaalbrug, de Koningin Wilhelmina brug, die nu nog steeds bestaat.

De eerste brug is vernoemd naar Nicolaas van den Brandhof (1834-1904), hij was van 18 oktober 1882 tot 6 mei 1890 gouverneur van Curaçao.

 

van den brandhof brug

van den brandhof brug2

 

Card CuraDeal op houder 200pxCuraDeal

Email: info@curadeal.com

Tel.:
Vanuit Curacao: 511 11 71
Vanuit Nederland: 005999-5111171 (tip: bel gratis via Whatsapp.)

Kvk: Curacao 165578

Aad traditional curacao 200pxMi ta Aad, kontentu di sera konosi bo.
(Ik ben Aad, fijn om kennis met u te maken.)

Uw reclame hier op deze website? Klik voor info

Sponsored by: but 75x30 BOL