curacao informatie

Dieren (fauna)

Stichting Dierenhulp Curacao

stichting dierenhulp 200x200Het is weer de tijd van het jaar en we zien dat honden, katten, puppies en kittens weer veel op straat worden gezet, in een doos, aan een touw of op een plek ergens achtergelaten. Soms zijn de dieren ziek, soms hebben baasjes geen geld, soms zijn de baasjes verhuisd, soms is er geen reden. Stichtingen doen er alles aan om de dieren op te vangen, maar kunnen niet zonder uw donatie!

 

Wat is Stichting Dierenhulp Curacao?

collectebus curacaoStichting Dierenhulp Curacao is een 100% vrijwilligersorganisatie die staat voor het verminderen van dierenleed, het zorgen voor een eerlijk en dierwaardig bestaan. En daar waar noodzakelijk de inzet voor wetgeving ter bescherming van dieren. Het belangrijkste speerpunt is het voorkomen van dierenleed door te steriliseren. Een aanpak direct bij de bron.

Net zo belangrijk is het dat de stichting geen betaalde banen heeft, en geen dure kantoren heeft. Geen lease auto’s heeft of andere geldverslindende posten. Voor alle bestuursleden stond vanaf het begin vast dat ze vrijwilligers zijn en elke binnengekomen donatie besteed diende te worden aan de doelstellingen. Het verminderen van dierenleed, het zorgen voor een eerlijk en dierwaardig bestaan. En daar waar noodzakelijk de inzet voor wetgeving ter bescherming van dieren.

Geen strijkstok maar weten waaraan u geeft. Dat is Stichting Dierenhulp.

Steriliseren van de dieren

De stichting wil het probleem bij de bron aanpakken en helpt het aantal (zwerf-)dieren op het eiland te verminderen door sterilisaties. Daardoor worden er minder pupjes en kittens geboren, en zal het aantal zwerfdieren ook drastisch afnemen.

Zelfs bewoners met een kleine portemonnee kunnen hun katten en honden gratis laten steriliseren door een aantal dierenartsen die met de stichting samenwerken. De dierenartsen worden door de stichting betaald. De stichting krijgt zijn geld door middel van donaties en bekostigt hier alles mee. Alle medewerkers van de stichting zijn vrijwilligers.

Financiële tekorten - Er zijn teveel zwerfdieren

sterilisatie foto hondMomenteel zijn de middelen ontoereikend om alle gewenste sterilisaties uit te voeren. Er zijn wachtlijsten en dat brengt natuurlijk een risico met zich mee: Geen sterilisatie betekent meer nieuwe pups en kittens, en zo meer zwerfdieren, maar ook gezondsheidsrisico's en overlast voor de toeristen en bevolking.

Vandaar dat wij op zoek zijn naar sponsors en donateurs. Voor 1 sterilisatie wordt Dierenhulp gemiddeld 75 naf (€37,50)  in rekening gebracht. Dit is afhankelijk of het een hond of kat is, mannetje of vrouwtje.

Helpt u mee helpen? Sponsor & Donate!

Elke financiële bijdrage op MCB bank Curacao 220 213 01 ten name van Dierenhulp is van harte welkom.

Via hun <facebookpagina> kunt ook een <directe donatie> doen via uw bank/creditcard/paypal en meer.

 

hulp aan hond

Card CuraDeal op houder 200pxCuraDeal

Email: info@curadeal.com

Tel.:
Vanuit Curacao: 511 11 71
Vanuit Nederland: 005999-5111171 (tip: bel gratis via Whatsapp.)

Kvk: Curacao 165578

Aad traditional curacao 200pxMi ta Aad, kontentu di sera konosi bo.
(Ik ben Aad, fijn om kennis met u te maken.)

Uw reclame hier op deze website? Klik voor info

Sponsored by: but 75x30 BOL