curacao informatie

De rijke cultuur op Curaçao

Dia di Bandera - Vlag dag Curacao

vlag_curacao2 Juli is een Nationale Feestdag van Curaçao: “Dia di Himno i Bandera di Korsou”. Vertaald: “Dag van de Vlag en het volkslied van Curacao”. Op de Dia di Bandera wordt de eerste bijeenkomst van de Eilandsraad, waarmee de autonomie van Curaçao een feit werd, herdacht.

Op deze dag viert Curacao dat op 2 juli in het jaar 1951 de Eilandsraad voor de eerste keer bijeen kwam. Op 2 juli 1984 is deze dag uitgeroepen tot “Dia di Himno y Bandera” (“Dag van de Vlag en het Volkslied”) en is het een officiële vrije dag geworden waarop Curaçao zijn autonomie viert.

Himno di Kòrsou is het volkslied van Curaçao. “Laten wij onze stem verheffen om de grootsheid van Curaçao te bezingen” luidt de eerste regel van het volkslied. Het huidige volkslied in het Papiamentu verving in 1978 “Dushi Kòrsou”. Bij officiële gelegenheden worden alleen couplet 1,2,7 en 8 gezongen.

De dag staat in het teken van officiële plechtigheden in de ochtend op het Brionplein in Otrobanda en in Parke Himno i Bandera (Park van het Volkslied en de Vlag) in Barber op het westelijke deel van het eiland Curaçao. Op deze dag wordt op veel plaatsen de vlag van Curaçao uitgehangen en zijn er veel programma's op de lokale televisie aan deze dag gewijd zijn. Ook zijn er verschillende activiteiten in Willemstad.

Hier een videoverslag van de festiveiten van 2 juli 2010 op het Brionplein.

{youtube}2WeTTge_WLU{/youtube}

Met dank aan Robert Parisius van Iris Video Productions die de film gemaakt heeft en toestemming heeft gegeven voor het plaatsen op deze website.

Meer informatie via Wikipedia: Dia di Bandera

Card CuraDeal op houder 200pxCuraDeal

Email: info@curadeal.com

Tel.:
Vanuit Curacao: 511 11 71
Vanuit Nederland: 005999-5111171 (tip: bel gratis via Whatsapp.)

Kvk: Curacao 165578

Aad traditional curacao 200pxMi ta Aad, kontentu di sera konosi bo.
(Ik ben Aad, fijn om kennis met u te maken.)

Uw reclame hier op deze website? Klik voor info

Sponsored by: but 75x30 BOL