curacao reizen

Informatie voor toeristen

Navigatie Curacao

navigatie-curacaoIs er een navigatie apparaat zoals een TomTom beschikbaar voor Curacao? Er zijn meerdere apps om te navigeren op Curacao. Garmin of de gratis programma's "Google Maps", "Navigator" of "Maps.me" voor de smartphone. TomTom valt hierbij af omdat er geen kaarten beschikbaar zijn van het eiland op het TomTom apparaat.

Garmin heeft wél een kaart van Curacao beschikbaar voor zijn navigatie apparaten.

Navigatie voor smartphone

Op vakantie is het natuurlijk het makkelijkste om een navigatie programma op je smartphone te installeren. Die heb je toch altijd al bij. Je kunt dan het beste kiezen voor een programma/app waarbij je de kaarten 'offline' kunt installeren op de smartphone zodat je geen internetverbinding nodig hebt tijdens het navigeren. Dit kan tegenwoordig in alle gangbare navigatie apps.

Het meest voor de hand liggend is Google Maps die op de meeste Android telefoons al standaard is geïnstalleerd. Apple heeft inmiddels ook Apple Maps.  Maar die blijkt toch wat minder te werken dan Google Maps. (Zie <deze vergelijking van het Algemeen Dagblad>.) Gelukkig is Google Maps is ook beschikbaar op Apple apparaten. (Te vinden in de Apple Store.)

Hele goede alternatieven zijn de programma's Maps.me of MapFactor Navigator. Deze apps zijn gratis, en ook hierbij worden de kaarten volledig op uw smartphone geïnstalleerd zodat er tijdens het rijden geen internet verbinding nodig is. Beide apps gebruiken de kaarten van 'openstreet map' en zijn op basis van . De gebruikers helpen mee om de kaarten actueel te houden. Er zijn kaarten te downloaden van vrijwel elk land. Daardoor zijn de navigatie programma's niet alleen geschikt voor uw Curacao reis, maar ook voor uw andere vakanties elders in de wereld.

De app MapFactor Navigator is een volwaardig navigatieprogramma voor uw android-smartphone, windows PC/tablet of via de Apple App store. De gratis versie heeft wel wat beperkingen en gebruikt de 'openstreet map'. De betaalde versie maakt gebruik van de TomTom kaarten. De betaalde versie levert ook meer opties zoals traffic, flitspalen, enzovoorts... maar deze functies, en de TomTom Curacao kaart is op Curacao sowieso niet beschikbaar dus is de gratis versie de beste optie op Curacao.

De app Maps.Me heeft een huisnummer functie en het is ook beschikbaar voor Apple, maar weer niet voor Windows.
Ik heb persoonlijk met Maps.me rondgereden, en het beviel mij uitstekend! Het werkt eenvoudig, het is gewoon 'click & go'.

 

Maps MeLet op; Bij Navigator moet u de kaart wel zelf even downloaden op uw smartphone. Maar dit gebeurt heel eenvoudig via het meegeleverde programma "Navigator Downloader". De kaarten van de ABC eilanden zijn te vinden onder werelddeel Amerika. Het is sterk aan te raden om kaarten via een wifi verbinding te downloaden, want de bestanden zijn best groot.
Bij Maps.Me zal het land waar u zich bevindt automatisch ingeladen worden bij een internetverbinding, nadat u daarvoor toestemming heeft gegeven natuurlijk.

Download gratis navigatie voor Curacao / Aruba / Bonaire

Maps.Me

De <Maps.me website>
<Download Maps.me voor Apple of Android.>

Navigator

De <MapsFactor Navigator website>

TomTom navigatie nodig op Curacao?

Curacao is niet echt heel groot. En je zult merken dat je al heel snel de weg weet te vinden. Men heeft het vaak over straat X in wijk Y. Als je de wijk al weet te vinden dan ben je al een heel eind op weg. Er is ook maar 1 rondweg met daarop enkele belangrijke aansluitwegen zoals de weg naar Westpunt, Gosieweg of Santa Rosa weg. Maar als je voor het eerst op het eiland bent, dan kan het toch wel handig zijn om een navigatie te hebben. Vooral als het donker is, dan zul je jezelf moeilijker kunnen orienteren. Maar ben je op zoek naar dat speciale restaurant, of die geweldige duikplek? Dan kan het prettig zijn als je gebruik kunt maken van een navigatie-apparaat. Al met al... nodig? Mwhoa.  ... makkelijk? Ja!

 

 


Hieronder enkele afbeeldingen van Navigator.

mapfactor-navigator

Card CuraDeal op houder 200pxCuraDeal

Email: info@curadeal.com

Tel.:
Vanuit Curacao: 511 11 71
Vanuit Nederland: 005999-5111171 (tip: bel gratis via Whatsapp.)

Kvk: Curacao 165578

Aad traditional curacao 200pxMi ta Aad, kontentu di sera konosi bo.
(Ik ben Aad, fijn om kennis met u te maken.)