curacao wij emigreren blog

Blog: Wij emigreren

Offertes opvragen voor container

cargo ship curacao 450Vandaag wederom diverse offertes aangevraagd voor het vervoeren van onze huisraad en mijn bestelbus naar Curacao.

cargo ship curacao 450Om onze huisraad en de bestelbus naar Curacao te laten vervoeren heb ik bij de volgende bedrijven een offerte aangevraagd:

Caribex - www.caribex.nl
Allways Transport - www.allwaystransport.nl
AGS Global Solutions - www.ags-globalsolutions.com
CaribIntertrans - www.caribintertrans.com

---
Mijn offerte vraag is als volgt:

Container 20 ft – NL naar Curacao
9 Oktober - Plaatsen van een container aan huis (in NL, locatie Roosendaal);
1 of 2 dagen later deze ophalen. Wij zullen de container zelf stuwen.
Plaatsen (en eventueel lossen) container aan huis in Curacao. (Locatie nog niet bekend.)
Documentatie opmaak door u; Wij leveren een stuklijst/waardelijst van de inhoud.

OF Groupage 15m3   

Dezelfde vraag hebben wij ook voor de optie groupage. Wij leveren dan de goederen degelijk verpakt aan bij uw magazijn.
Documentatie opmaak door u; Wij leveren een stuklijst/waardelijst van de inhoud.
Even een grove schatting; 15m3
Op Curacao zijn dan beide opties bespreekbaar; Afhalen af magazijn, of leveren aan huis door u.

Bestelbus
Kenteken: xxx / Merk Renault Master type III

Formaat Renault Master L1/H2

L: 5.00m
B: 2.00m  zonder spiegels / 2.35m met ingeklapte spiegels
H: 2.48m
Gewicht volgens kenteken: Ledig gewicht 1800 kg.

 

De reden dat ik een prijsopgave voor een 20ft container of 15m3 groupage opvraag is, omdat ik wil weten wat het verschil in prijs is. Mocht een 20ft niet veel duurder zijn, dan kan ik overwegen om ook meubels en dergelijke mee te nemen. Dat scheelt mij dan weer om het op Curacao te kopen. Het is een plus-min verhaaltje.

---

Ter informatie:

'Groupage' betekend dat de hoeveelheid goederen die je gaat verzenden te weinig is om een hele container te vullen. Daarom wordt er een groupage-zending van gemaakt. Dat betekend dat onze spullen in een container terecht komen waar ook spullen van andere mensen in komen. Gezamelijk deel je dan de kosten van de container. Dit wordt uiteraard verzorgt door de transporteur.
Het nadeel van een groupage zending is, dat het langer duurt voordat je uiteindelijk weer de beschikking hebt over je spullen op Curacao, en het verpakken dient nog zorgvuldiger te gebeuren dan bij een 'eigen container'omdat jouw spullen samen met spullen van andere mensen in de container terecht komt.

Roll-on-roll-off (ROLO)  - Het voertuig wordt op een speciaal schip gereden (roll on) die ingericht is voor het vervoeren van allerlei voertuigen.  Bij aankomst op Curacao wordt het voertuig gewoon weer van het schip gereden (roll-off).  Dit is dus anders dan wanneer een voertuig in een container vervoerd wordt.

---

Van AGS kreeg ik al snel een e-mail. Zij willen eerst een huisbezoek of een videotaxatie, daarna zullen ze een offerte opmaken.

CaribIntertrans zijn telkens zeer correct en snel met reageren, en van hun krijg ik direct een passende offerte.
Mijn bestelbus zal bij hun via een roll-on-roll-off (rolo) schip verzonden worden, en mijn huisraad via groupage. Ik mag de bestelbus wel beladen, maar het is niet mogelijk om de belading te verzekeren omdat de bus eerst op een parkeerplaats zal staan, en daarna op het schip gereden zal worden. Er zijn teveel handelingen waarbij diefstal uit de bus niet uit te sluiten is.
Met deze optie kunnen we de bus beladen met bijvoorbeeld niet waardevolle en grotere spullen zoals matrassen en een rieten hangstoel. Willen ze dat graag stelen, dan is het voor ons wel jammer, maar niet bijzonder schadelijk.  Mijn muziekapparatuur zal ik dus apart via groupage moeten verzenden, en daarbij zal ik dit zee-/containerbestendig moeten verpakken.

Allways transport reageert ook snel, en vraagt aanvullende informatie.  Nadat ik deze heb gegeven krijg ik ook snel een passende offerte en uitgebreide informatie met tips.
De operationele kosten op Curacao zijn wel iets meer dan bij CaribIntertrans.
Aan de andere kant; de bestelbus zal in een container geplaatst worden. (Dus niet rolo zoals bij CaribIntertrans).Dit komt omdat zij met een high-cube container werken, die iets hoger is waardoor de bestelbus er in past.
Het voordeel voor ons is, dat hierbij de bestelbus ook geladen kan worden met waardevolle spullen. Met deze manier kan ik de bestelbus beladen met mijn muziekapparatuur, zonder dat ik dit op een speciale manier moet gaan verpakken. Immers; mijn muziekapparatuur wordt altijd al in deze bestelbus vervoerd en is vervoerbestendig.

Ook wordt ik telefonisch benaderd door de agent van Allways Transport op Curacao, en deze geeft mij ook aanvullende informatie. Fijn dat zij meedenken!  Zo verteld hij dat de bestelbus wel onderhevig zal zijn aan 27% invoerrechten en 9% BTW over de CIF (Waarde van de auto + vervoerskosten + verzekering tijdens transport), omdat het een bedrijfsmatig voertuig is.
En er is twijfel of muziek-apparatuur onder 'invoervrij' importeren zal vallen. Indien dit niet het geval is, dan zal ook hierover 9% BTW betaald moeten worden. De invoerrechten zijn dan wel vrij.

---

Ik ga in deze blog geen exacte prijzen vermelden, omdat een prijs zeer afhankelijk is van de prive-omstandigheden maar ook omdat het 'dagprijzen' zijn. Een indicatie kan ik wel geven om je een idee te geven (puur de transportkosten, dus geen invoerrechten e.d.):

Groupage 15m3 - Complete prijs van loods NL naar loods CUR, inclusief alle kosten = +/- € 3300,00. 

Bestelbus complete prijs van loods NL naar loods CUR, inclusief alle kosten.
ROLO: € 5400
Bestelbus in groupage-container: € 4700

20ft container - € 6500

Optioneel verzekering tijdens transport = 1,55% premie over de CIF waarde.

De vaartijd bedraagt 18 dagen / Verwerking en afhandeling op Curacao duurt ook al snel een week.

 

Card CuraDeal op houder 200pxCuraDeal

Email: info@curadeal.com

Tel.:
Vanuit Curacao: 511 11 71
Vanuit Nederland: 005999-5111171 (tip: bel gratis via Whatsapp.)

Kvk: Curacao 165578

Aad traditional curacao 200pxMi ta Aad, kontentu di sera konosi bo.
(Ik ben Aad, fijn om kennis met u te maken.)