Pastechi di Carni / Pastechi di Galiña / Pastechi di Tuna
Een 'Pastechi' is een razend populair 'tussendoortje' op Curaçao. Het bestaat uit deeg gevuld met kaas of een kruidig mengsel van gehakt, kip of tonijn.
Ingrediënten deeg
- een cup bloem
- een halve theelepel zout
- een halve theelepel suiker
- een halve theelepel bakpoeder
- 3 eetlepels vet bijvoorbeeld Crisco
- een ei
- 1/4 en 1/8 cup water
- Voor het bakken: Frituurvet
Ingrediënten vulling
- 100 gram gehakt, fijngesneden kip of fijngesneden tonijn
- een eetlepel olie
- een fijngehakte ui
- een fijngehakte tomaat
- een kleine fijngehakte paprika
- een fijngehakt teentje knoflook
- twee eetlepels rozijnen
- twee fijngesneden gedroogde pruimen
- een eetlepel piccalilly
- een paar karpertjes
- evt een stukje fijngehakt rode peper naar smaak of hot sauce
Bereiding
- De bloem, het vet, het zout, de suiker en de bakpoeder tot een kruimelige massa mengen.
- Het ei en zoveel koud water toevoegen tot er een vast deeg ontstaat.
- Het deeg op een koele plaats afgedekt laten wegzetten.
- Het vlees of vis met peper inwrijven.
- De olie verhitten en het vlees aan beide kanten bakken.
- De knoflook, de ui, de tomaat, de paprika schoonmaken, toevoegen en meebakken tot het vlees gaar is.
- De kappertjes, piccalilly, pruimen en rozijnen toevoegen en het mengsel met hot sauce en kruiden op smaak brengen.
- Het deeg in 6 - 7 bolletjes verdelen en deze op een bloem bestoven plaat uitrollen [tussen vetvrij papier].
- Midden op ieder rondje een eetlepel van het vulsel leggen.
- De randen met water bestrijken en het deeglapje dubbelvouwen.
- De randen aandrukken en omvouwen.
- De pastechi in hete olie lichtbruin bakken en laten uitlekken.
Bon apetit!