curacao wonen

Copyright 2022 - Curaçao gerelateerde websites.

Wetenswaardigheden

Cruiseschepen tijdschema

cruiseschip 75x75Majesteus, groot en indrukwekkend. Wanneer een cruiseschip aanlegt aan de kades van Willemstad is dat altijd een prachtig gezicht. Er zijn tijdschema's die precies aangeven wanneer ze verwacht worden.

Alle zorgaanbieders

logo zorgkaart 75Alle zorgaanbieders zijn vanaf nu makkelijk te vinden. Zoekt u een bepaalde arts, of een andere zorg dienstverlener? Lees verder voor de meest recente contactgegevens en aanvullende info over de zorg op Curacao.

Auw, die muggen!

muggenMuggen op Curacao, ze zijn er ... in overvloed. Soms is er een heuse plaag. En ze lijken het op de toerist gemunt te hebben! Hoe kun je jezelf het beste beschermen tegen deze insecten? Zijn ze gevaarlijk? HELP!

Internet-niet

Internet 150pxInternet en de Curacaose websites hebben op Curacao een andere status dan in Nederland, de informatie op Curacaose websites is niet altijd up-to-date en veel websites zijn 'oudbollig'. Waarom?

Betaald parkeren in Punda en Otrobanda

wielklem-thumbIn het hartje van Willemstad is het betaald parkeren. Het tarief is Naf. 0,50 per half uur. Wanneer er niet betaald is, dan heb je grote kans op een wielklem. Er is nog wel gelegenheid tot gratis parkeren.

Netspanning op Curacao

stopcontact-110v-curacaoDe netspanning op Curaçao bedraagt 110-130 Volt / 50 Hz. In Nederland is dat 230 Volt / 50 Hz.

Je kunt dus niet zomaar een apparaat uit Nederland aansluiten in Curacao omdat het voltage op Curacao lager is! Er zijn gelukkig oplossingen...

Kranshi, waar komt die naam vandaan?

Kranshi-thumbBijna niemand op Curacao heeft het over ‘de Burgerlijke stand’ of ‘het Bevolkingsregister’. Nee, voor een nieuw paspoort, ondertrouw of immigratie ga je naar ‘Kranshi’. Hoe is deze overheidsinstantie ooit aan deze bijnaam gekomen?

Telefoonnummer opbouw

icon curacao bellen 75pxHoe kun je zien of je op Curacao naar een mobiele telefoon belt, of naar een vaste telefoon aansluiting. Erg handig om te weten omdat het tarief behoorlijk kan verschillen.

f t g m