curacao wonen

Copyright 2022 - Curaçao gerelateerde websites.

De papierwinkel

Indien u wilt gaan emigreren naar Curacao, of u wilt er tijdelijk gaan werken, dan bent u verplicht om diverse procedures en aanvragen te doorlopen. Hierbij treft u een overzicht wat er van u verwacht wordt. Het is ten zeerste aan te raden om de juiste procedures aan te houden om vertragingen of teleurstellingen te voorkomen.

Verklaring van Rechtswege

formulier 75Wilt u gaan werken en/of wonen op Curacao? Of langer op Curacao verblijven dan 6 maanden? Dan heeft u een Verklaring van Rechtswege nodig. Ook als u tijdelijk op Curacao wilt werken.

Na 8 mnd verplicht uitschrijven NL

vlag nl gebroken 150pxWist u dat u zich moet uitschrijven uit Nederland wanneer u langer dan 8 maanden buiten Nederland verblijft?  Lees verder voor meer informatie.

Als "toerist" werk zoeken

Schild Curacao75Als Nederlander mag u als toerist naar Curacao komen om werk te zoeken en zich te oriënteren op het eiland. U mag zich echter niet op de werkvloer bevinden of stage lopen totdat u een verklaring van rechtswege heeft aangevraagd. Een Nederlander mag 6 maanden als toerist verblijven op het eiland.

Fout: 6 mnd per kalenderjaar

curacao kalenderjaarVeel websites met Curacao informatie melden dat men als toerist "6 maanden per kalenderjaar" mag verblijven. Dat klopt niet! Lees verder voor de correcte uitleg.

Emigratiefolder Wonen werken

Schild-Curacao75De officiële emigratiefolder van de Vertegenwoordiging van Curacao in Nederland. In de online folder vindt u bruikbare informatie wanneer u naar Curacao wilt emigreren, op Curacao wenst te werken en voor stagiëres. De benodigde eisen, vergunningen, verzekeringen, belasting regels.

Uitschrijven uit Nederland

vlag nl gebroken 150pxUitschrijven uit Nederland wanneer u naar Curacao emigreert? Hoe werkt dat? Wat zijn de gevolgen? En hoe werkt het als u al op Curacao bent? Lees verder voor meer informatie.

Inschrijven op Curacao

formulier-inschrijven-curacaoGaat u emigreren van Nederland naar Curacao dan is het nodig om u uit te schrijven uit het bevolkingsregister van Nederland, en daarna in te schrijven in het bevolkingsregister van Curacao.

Verklaring Omtrent Gedrag

formulier-75Voor het emigreren naar Curacao of voor het aanvragen van een werkvergunning heeft u een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.

f t g m