curacao wonen

Copyright 2022 - Curaçao gerelateerde websites.

Wetenswaardigheden

Alle zorgaanbieders

logo zorgkaart 75Alle zorgaanbieders zijn vanaf nu makkelijk te vinden. Zoekt u een bepaalde arts, of een andere zorg dienstverlener? Lees verder voor de meest recente contactgegevens en aanvullende info over de zorg op Curacao.

Contactgegevens artsen en zorgverlening

logo zorgkaartOp de website zorgkaartcuracao.cw kun je de meest recente contactgegevens vinden van zorgverleners en zorginstellingen en op zoek gaan naar een zorgaanbieder bij jou in de buurt. De informatie is samengesteld op basis van verschillende informatiebronnen en wordt afgestemd met de voorzitters van beroepsverenigingen en de directies van zorginstellingen. Helaas is de website alleen in het Papiaments te lezen, maar eigenlijk spreekt het wel voor zich.
Bijvoorbeeld: Huisarts = Dokter di kas

Zorgkaart 2017 en Zorgverlening Curacao

U kunt ook de <zorgkaart downloaden> in de vorm van een PDF.

In de zorgkaart 2017 vindt u de meest recente gegevens van de zorgverleners en zorginstanties die verzekerde zorg aanbieden op Curaçao. Hierdoor wordt voor u inzichtelijk welke zorgverlening beschikbaar is en hoe de gezondheidszorg is georganiseerd, met als doel u te helpen bij het vinden van de juiste zorgvoorzieningen. Onder verzekerde zorg wordt verstaan zorg die geheel of gedeeltelijk wordt vergoed op basis van uw zorgverzekering of andere regelingen zoals bijvoorbeeld de Algemene Verzekering Bijzondere Ziektekosten (AVBZ).

Deze versie is de vierde publicatie van de zorgkaart. De zorgkaart wordt ieder jaar bijgewerkt met de meest recente gegevens van de Uitvoeringsorganisatie van de wettelijke regelingen op het gebied van verzekerde zorg, de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Nieuw in deze versie is het overzicht van mondhygienisten, chiropractors en vervoersvoorzieningen voor zieken, ouderen en gehandicapten.

Naast de contactgegevens van zorgverleners en zorginstanties geeft de ‘Zorgkaart Curaçao 2017’ op pagina 1 een schematisch overzicht van de actoren en de zorg- en de geldstromen binnen de verzekerde zorg, waarbij de burger centraal staat. Het doel van de zorgkaart is om een overzicht te geven dat leidt tot een beter begrip van het systeem van verzekerde zorg in Curaçao.

Volksgezondheids Insituut Curacao

Ook een belangrijke plek om (vooral statistische) informatie in te winnen over de gezondheidszorg op Curaco is de website van VIC (Volksgezondheids Insituut Curacao). VIC doet onderzoek naar de gezondheid en gezondheidszorg voor de ontwikkeling en evaluatie van gezondheidsbeleid voor de overheid en de gezondheidszorg.

f t g m