curacao watersport

Copyright 2022 - Curaçao gerelateerde websites.

Vakantie op Curaçao

Wegenkaart van Curacao

kris kras wegenkaart curacaoRaak de weg nooit meer kwijt op Curacao. Met een wegenkaart in de hand weet u alles te vinden. Er zijn diverse wegenkaarten verkrijgbaar, zoals de KrisKras roadmap. De wegenkaarten zijn verkrijgbaar in Nederland en op Curacao. Het is aan te raden om uw kaart alvast te bestellen in Nederland, want op Curacao is er de kans dat de kaarten uitverkocht zijn, of u moet het hele eiland afstruinen om een kaart te kopen.

Kris Kras wegenkaart van Curacao

kris kras wegenkaart curacaoGedetailleerde, gevouwen wegenkaart van Curaçao waarop alle stranden, duiklocaties en hotels van het eiland zijn uitgelicht. Handige informatie, zoals de locaties van landhuizen, musea, winkelgebieden, parkeerplaatsen, benzinestations en dergelijke zijn door middel van iconen gemarkeerd op de kaart.

De achterzijde van de wegenkaart bevat een gedetailleerde kaart van Willemstad met een stratenindex. En verder maken wetenswaardigheden, een stukje geschiedenis, tips voor rijden op Curaçao en een basiswoordenlijst Papiamentu, de kaart compleet. De kaart wordt geleverd in een plastic beschermhoesje, zodat deze spatwater beschermd is.

De nieuwste 2015-2016 editie is verkrijgbaar via BOL.com:


Berndtson wegenkaart Curacao

Water- en scheurvaste wegenkaart plus stadsplattegrond. Deze wegenkaart is tweezijdig geplastificeerd en daardoor duurzaam en spatwater bestendig.

Deze kaart is voornamelijk geschikt voor toeristen, omdat niet alle wegen vermeld worden. Alle belangrijke wegen worden vermeld, maar heeft u een gedetaileerde wegenkaart nodig, dan kunt u beter voor de Kris-Kras kaart kiezen. Het voordeel van deze kaart is wel, dat deze volledig geplastificeerd is en dus zonder problemen meegenomen kan worden naar het strand of uw duikplek, zonder dat u bang hoeft te zijn van een spat water.

De kaart is niet meer verkrijgbaar via BOL.com:


Drive & Drive wegenkaart Curacao

drive en dive map curacaoDe Drive & Dive wegenkaart biedt naast de wegen veel toeristische informatie, waaronder de duik en snorkelplekken. Op de achterzijde is een plattegrond van geheel Willemstad en plattegrondjes van Grote Berg, Barber, Tera Kora en Boka Sami.

De kaart kost tussen de 10 Naf en 15 Naf en is verkrijgbaar bij bijna alle autoverhuurbedrijven, hotels en boekhandels.

Deze kaart is niet in Nederland verkrijgbaar. Vanaf oktober 2015 zal de nieuwste editie (versie 2016) in de schappen liuggen.

<Afbeelding van de Curacao wegenkaart van Dive & Drive>

 

 Landkaart in je Android telefoon

Als je een Android smartphone hebt, kun je ook een landkaart downloaden die je off-line kunt gebruiken (dus zonder internetverbinding). <De mapdroid website>  / <Downloaden via Android Market>
Na installeren moet je map "Netherlands Antilles" downloaden naar je telefoon of tablet, en dan heb je digitale landkaart altijd beschikbaar. Let op, dit kost wel de nodige opslagruimte in je telefoon!

f t g m