curacao watersport

Copyright 2022 - Curaçao gerelateerde websites.

Vakantie op Curaçao

Reisgids App voor Apple en Android

curacao-app2-75Ook door het Curaçaos bedrijf Crapps is een Curacao reisapplicatie gemaakt. Nu ook voor Android smartphone's en tablets! Ook erg interessant is de toevoeging van 3D Augmented Reality in deze handige reisgids. Een digitale, complete informatie gids met allerlei handige extra’s en high tech snufjes.
De applicatie is gratis, en vele functies werken ook zonder internet verbinding.


CuracaoApp voor Android en AppleHet bedrijf Crapps op Curaçao heeft een hele nieuwe mobiele applicatie voor en over Curaçao gelanceerd, de CURAÇAO APP by Crapps. Een digitale, complete infogids met allerlei extra’s en high tech snufjes.

Met de Curaçao App draag je alle info met je mee zonder extra gewicht. Ook heb je een landkaart op je mobiel waarop alle bezienswaardigheden en informatie ook weer op te vinden zijn. Buiten de restaurants, hotels, activiteiten, winkels en evenementen wat standaard reisapps bieden, heeft de Curaçao App ook achtergrond feiten, geschiedenis, belangrijke instellingen en een paar leuke extra categoriën en functies.

Een speciale functie is Augmented Reality. De 3D knop zorgt ervoor dat wanneer je je mobiele telefoon in een bepaalde richting houdt, alsof je een foto maakt, bijvoorbeeld alle restaurants en bezienswaardigheden in die richting op het scherm poppen. Achterliggende informatie verkrijg je door op de pop ups te klikken.

CRAPPS vindt het belangrijk dat de App een stukje diepgang en persoonlijke service van het eiland uitdraagt. Zo is er een onderdeel ‘Tips by Local’ waarbij verschillende typen lokalen hun passie vertellen over Curaçao en hun meest geliefde plekje. Ook is er een categorie waarbij rolstoeltoegankelijke plekken zijn aangegeven.

De inhoud krijgt een wekelijkse opwaardering, dus alle data is hedendaags en bijgewerkt. Dit is een van de voordelen boven het gebruik van een gedrukte reisgids. Een papierloze reisgids of landkaart, gewoon in je binnenzak op je smartphone.

De App komt nu in de talen Nederlands en Engels uit en binnen heel korte termijn in het Spaans en Duits. “Op deze manier geven we service aan veel doelgroepen tegelijkertijd en kan iedereen zich welkom voelen op Curaçao “, aldus Crapps.

Ook voor Android een Curacao reisgids

Eindelijk is er nu ook een Curacao reisapplicatie voor het Android besturingsysteem beschikbaar. Nadat deze app eerst is aangeboden voor Apple's iPad en iPod, heeft Crapps nu ook de Android versie online staan.

Coupon akties voor toeristen

CuracaoApp-couponOp reis zijn met kortingen of leuke acties kan door middel van de Coupons knop. Hier staan digitale coupons en deze kunnen via een klik op het scherm verzilverd worden. Wie vindt het nu niet leuk bijvoorbeeld een cocktail gratis te krijgen of korting voor een entree. De coupon vergeten zal niet snel gebeuren, want smartphones worden doorgaans overal mee naar toe genomen.

Download via Apple iTunes of Android market

iTunes store: <Klik hier voor de iPod en iPad versie>
Android market: <Klik hier voor de Android Curacao app>

Meer informatie

CuracaoApp-landkaartBe App-to-Date, Anytime, Anywhere met de Curaçao App by Crapp
Meer info via www.curacaoapp.com

CRAPPS-Caribbean Apps NV
E Commerce Park
Vredenberg unit d-03
Curaçao

info@caribbeanapps.net
Tel.: (+ 5999) 516 44 99

Beoordeling van CuracaoVoorJou.nl

Ik heb het geinstalleerd op mijn telefoon, en mijn eerste indruk is goed. Na het opstarten van de app kom je in een overzichtelijk menu. Dat menu spreekt voor zich.

Ik ga hier niet in detail beschrijven wat er allemaal te vinden is. Kort gezegd; wat niet?
Activiteiten, cafe's & restaurants, stranden, heel veel informatie, winkels, ... maar ook alle belangrijke informatie waar een toerist (en zelfs lokalen) wat aan heeft. Zoals alle belangrijke telefoonnummers, verkeersregels, openbaar vervoer.

Het is echt een geweldige app voor de vakantieganger. Het enige wat ik een beetje mis, is het beschikbaar zijn van een landkaart zonder internet verbinding. Dat werkt nu met Google Maps, maar daar heb je dus wel een internetverbinding voor nodig. Veel toeristen zullen namelijk het internet op de telefoon uitzetten vanwege de torenhoge roamingkosten.

Gelukkig is er wel een heel uitgebreid overzicht van alle (gratis) WiFi spots op het eiland, zodat je toch verbinding kan hebben met het internet. En mocht de toerist er echt niet uitkomen zonder landkaart, dan is er nog altijd de gratis app “Mapdroid” wat wel een offline landkaart biedt.

Alle teksten zijn wel offline beschikbaar, dus je kunt ook onderweg van alles opzoeken. Wat je dan alleen mist zijn aanvullende foto's en beeldmateriaal, want die worden weer via het internet opgehaald.

Maar voor de rest – Thumbs up! Duidelijke informatie, kort en bondig.

Als toerist heb je echt een hulp en naslagwerk in je binnenzak. Wat mij betreft; een must-have wanneer je naar Curacao gaat. En, ... eindelijk ... nu ook beschikbaar voor Android en niet alleen maar voor Apple. Oh ja, ... en het is gratis!

f t g m