curacao reizen

Copyright 2020 - Curaçao gerelateerde websites.

ED-immigratiekaart

immigratiekaartWanneer je in het vliegtuig zit naar Curacao, wordt er een papieren formuliertje uitgedeeld aan de passagiers. Bijna niemand weet wat dat is als ze voor het eerst naar Curacao vliegen. Het is de Embarkation en Disembarkation kaart (ED Kaart), in de volksmond de "immigratiekaart".

Deze moet elke passagier die niet op Curacao woont verplicht invullen in het vliegtuig. Dus ook de kinderen krijgen een afzonderlijke kaart. Tijdens de paspoortcontrole op Hato moet de kaart ingeleverd worden aan de douane. Aan de hand van de ED-kaart en het paspoort controleert de Curaçaose immigratiedienst of een toerist het eiland op mag.

Het invullen van de ED-kaart is verplicht voor iedere toerist, buitenlandse bezoeker of zakenreiziger die niet langer dan 30 opeenvolgende dagen en niet meer dan 180 dagen per jaar op Curaçao verblijft. Voor gezinnen en groepen geldt dat ieder afzonderlijke persoon een eigen ED-kaart moet indienen.

Snel en Slim; vul de ED kaart online in!

Het is nu ook mogelijk om de ED-kaart vooraf via internet in te vullen! Dit moet wel minimaal 24 uur voor vertrek gebeuren, anders zijn de online gegevens nog niet verwerkt bij aankomst. Je kunt de kaart invullen op het moment dat uw reisgegevens (ticket/verblijf) bekend zijn.

e gates hato curacao 350pxHet grootste voordeel; De passagiers die de ED-kaart online hebben ingevuld mogen in een speciale wachtrij bij de douanecontrole; De E-gates. Die wachtrij is veel korter en het gaat een héél stuk sneller dan de wachtrij van de passagiers die nog de papieren versie van de ED-kaart hebben ingevuld in het vliegtuig.

De meesten passagiers weten niet wat een ED-kaart is, en dat het ook online ingevuld kan worden. Dat is nu dus in je voordeel; Je staat in een veel kleinere rij en bent sneller door de douane.

Hoe eenvoudig is het; je plaatst het paspoort in de E-gate en de douanecontrole verloopt geheel automatisch, mits u tijdig de online ED-kaart heeft ingevuld. Het is eigenlijk exact hetzelfde als op Schiphol.

Vul de ED-kaart in via: www.edcardcuracao.com

De volgende gegevens moet je bij de hand hebben voor het invullen van de ED-Kaart:

  • Vluchtgegegevens
  • Persoonlijke gegevens
  • Paspoort nummer
  • Het aantal dagen dat je op Curacao verblijft
  • Verblijfadres

Het voordeel?
Snelle douane afhandeling door gebruik van de E-gate!

 

Wat is de ED-Kaart?

De ED-kaart staat voor "Embarkation en Disembarkation kaart".

Deze wordt uitgedeeld in het vliegtuig en iedereen (behalve residents) is verplicht om deze in te vullen. Hierop staan dan je gegevens, de reisgegevens en paspoort nummer e.d.  Aan de hand van de ED-kaart en het paspoort controleert de Curaçaose immigratiedienst of je het eiland op mag.

De online versie - Eenvoudig digitaal formulier

De digitale ED-kaart is gekoppeld aan het Curaçao Border Management System van de immigratiedienst. Daarmee is het controleproces op het vliegveld een stuk efficiënter.

Het formulier op edcardcuracao.com werkt zeer eenvoudig. Allereerst voer je persoonlijke gegevens in zoals die in het paspoort vermeld staan. Daarna vul je de reis- en verblijfgegevens in, zoals de datum van aankomst en vertrek, vluchtnummers, etc.

Nadat het online formulier is opgeslagen, ontvang je een bevestiging per e-mail en een PDF met de ingevulde gegevens. Die PDF is tevens het bewijs dat je de online ED-kaart hebt ingevuld. (Tip: print het uit en neem het mee.)

Reis je vaker naar Curaçao? Dan is het goed om te weten dat je niet steeds opnieuw het volledige formulier in hoeft te vullen. Je kunt eenvoudig de ingevoerde gegevens wijzigen, zoals vluchtnummer en aankomstdatum. Doe dit tenminste 24 uur voor vertrek, zodat je zonder stress aan je reis naar Curaçao kan beginnen. Heb je toch hulp nodig bij het invullen van de ED-kaart, mail dan naar edcardsupport@curacao.com.

 

f t g m