curacao nieuws

Copyright 2021 - Curaçao gerelateerde websites.

Algemeen

Movie: Bon Bini Holland

Jandino Bon bini hollandDe film "Bon Bini Holland" van Jandino Asporaat was een daverend succes. Lachsalvo's en zeer herkenbare Curacaose taferelen. Bon Bini 2 wordt eind 2018 in de bioscoop verwacht. Deel 1 is nu te koop bij BOL.com

NL Marineschip onderschept 6000 kg marihuana

150521recordmarihuanaZeelandTijdens een routinecontrole aan boord van de vissersboot ‘Caribbean Soul’ is 6000 kg marihuana gevonden door de bemanning van het stationsschip van de marine in het Caribische Gebied. De Caribbean Soul was met 12 personen aan boord onderweg van Jamaica naar Guyana. Niet eerder werd een vangst van deze grootte gedaan.

Boek: Overzee

Kleurrijke en indringende roman over de verborgen kant van het expatleven op Curaçao

boek overzeeMet veel vaart en op een beeldende manier beschrijft Marlies Brenters de zoektocht van een vrouw en het leven van een expatgezin op het exotische Curaçao. Marlies Brenters schreef met Overzee haar debuutroman, geïnspireerd op haar ervaringen als expatkind op Curaçao. Ze heeft een adviesbureau dat zich richt op persoonlijke ontwikkeling en schreef in het kader hiervan eerder de non-fictieboeken Een vrouw heeft zeven gezichten en Mannen in soorten en maten.

Boek "Overzee" kopen?

Curacao lanceert Calamiteiten app

logo risicobeheersing curacaoEen nieuwe app voor noodsituaties. Speciaal ontwikkeld door de Curacaose overheid in geval van calamiteiten, orkanen en overstromingen. De informatie in de app kan belangrijk voor jou zijn tijdens een crisis.

Nieuw forum opgericht na beëindiging forum.curacao.nl

nieuws forum curacaoZoals velen wellicht al hebben vernomen, zal het voorheen zeer populaire forum “forum.curacao.nl” stoppen met zijn activiteiten per 15 mei. De reden hiervan is, dat de facebook pagina “Durftevragencuracao” (DTVC) zo populair is geworden, dat het forum overbodig lijkt te worden. Wij zijn toch van mening dat een “Curaçao” forum een goede aanvullende functie kan hebben en hebben daarom een nieuw Curacao Forum opgericht.

Tarief voor Water, Elektra en brandstof omlaag

pagatinuAls gevolg van olieprijzen gaan de tarieven voor electriciteit, drinkwater en brandstoffen omlaag. De Regering van het land Curacao heeft dit bekendgemaakt. De tariefverlaging zal per 1 maart 2015 worden aangepast.

Papia Papiamentu ku mi

Na het overdonderd succes van Kenny B met zijn lied "Parijs", is er nu ook een 'Curacaose versie' verschenen. Uitgebracht door Sleeves. Wordt "Papia Papiamentu ku mi" (Praat Papiamento tegen me) de volgende 'hit' van het nummer van Kenny B? Gewoon lekker luisteren via Soundcloud. Wij vinden het in ieder geval heerlijk om naar te luisteren.

Opening Revalidatiecentrum Curaçao

reva 13042015 6Woensdag 15 april is een gedenkwaardige dag voor de bevolking van Curaçao. Eindelijk kan, na 34 jaar wachten, De SGR-Groep het nieuwe gebouw van Revalidatiecentrum Curaçao (RCC) officieel openen. Dit centrum beantwoordt aan de grote behoefte voor een adequaat revalidatieproces van hoge kwaliteit voor de inwoners van Curaçao, maar ook voor onze partners in het Koninkrijk Bonaire, Sint Maarten, Saba, Sint Eustatius en Aruba.

Nieuwberichten op CuracaoVoorJou

Met grote regelmaat ontvangt onze redactie persberichten. Aangezien wij voorheen de website www.curacao-nieuws.nl aktief beheerde, hadden we daar de ruimte om de nieuwsberichten te plaatsen. Echter, sinds medio 2014 is die website (door omstandigheden) niet meer voorzien van nieuwe berichten. Toch zijn wij van mening dat er leuke en/of interessante nieuws-items zijn welke goed passen op de website CuracaoVoorJou.

Sinds vandaag (26-2-2015) hebben wij nu een aktieve nieuws-blog op deze website. Met voornamelijke interessante berichten/nieuws/wetenswaardigheden gericht op de doelgroep van deze website.Heeft u zelf iets te melden? Stuur dan uw bericht naar redactie@curacaovoorjou.nl

Het is niet onze bedoeling om een volwaardige nieuwsredactie te worden. Daarvoor verwijs ik u graag naar: Versgeperst.com - qracao - Amigoe (lokale krant) - Antilliaans dagblad (lokale krant)

f t g m