curacao nieuws

Copyright 2021 - Curaçao gerelateerde websites.

Travel & Toerisme

Drie vluchten New York-Curacao

Jetblue gaat drie keer per week vliegen van en naar New York. Dat maakte de maatschappij gisteren bekend op een toerisme congres in het WTC. Sinds 2014 vliegt Jetblue al twee keer per week op Curaçao. Eind 2016 moet dat dus drie keer worden. De Amerikaanse maatschappij heeft 28 landen in het Caribisch gebied in zijn portefeuille. CEO Robin Hayes zegt dat Curaçao een grote hit in Amerika is.

Naam Arke verandert naar TUI

but 75x30 arke logoReisorganisatie TUI Nederland heeft vandaag bekend gemaakt dat de naam van haar merken Arke en Holland International verandert in TUI. Arke zal vanaf 1 oktober 2015 TUI heten; Arkefly wordt TUIfly en Holland International wordt per 1 oktober 2016 geïntegreerd in het TUI-merk. TUI Nederland speelt hiermee een pioniersrol in het invoeren van één globaal merk binnen de TUI Group.

Start Raad van Kinderen op Curacao

Kinderen en jongeren denken mee over de toekomst van toerisme

Op woensdag 8 april ging de Raad van Kinderen feestelijk van start in Curaçao. De Raad van Kinderen is een initiatief van UNICEF Nederland en Missing Chapter Foundation, opgericht door prinses Laurentien. TUI Benelux nam het voortouw op Curaçao en installeerde samen met diverse toerismebedrijven zoals Curaçao Airport Partners, CHATA en Avila Hotel haar eigen Raad van Kinderen.

Zeesnelweg voor ABC eilanden stap dichterbij

ferry 99054 640Nederland ondersteunt het initiatief van de ontwikkeling van een snelle dagelijkse bootverbinding tussen de drie benedenwindse eilanden Aruba, Curaçao en Bonaire. Zo'n onderlinge verbinding over zee geeft een belangrijke impuls aan de economie van de eilanden en draagt bij aan de verbetering van het verkeer van personen en goederen tussen de eilanden. Dat zei minister Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) in zijn openingsspeech van de Koninkrijksconferentie op Curaçao.

Betaalpassen uit NL geblokkeerd!

skimmen bankpasVanwege de vele meldingen van het skimmen van bankpassen op Curacao worden uit voorzorg een groot aantal Nederlandse betaalpassen geblokkeerd. Sommige bankpassen worden zelfs gelijk 'ingeslikt' door de pin automaten op Curacao. Dit om verdere financiële gevolgen te beperken. De banken moeten de geskimde bedragen namelijk aan u terug betalen. Dus als ze iets niet vertrouwen blokkeert men uit voorzorg uw pas.

Airberlin valt KLM en Arkefly aan met stuntprijzen

Air Berlin Curacao 175Airberlin opent de aanval op KLM en TUI/Arke met voordelige vluchten naar de Caribische eilanden vanaf Düsseldorf. De Duitse luchtvaartmaatschappij wil fors investeren, nu TUI/Arke ook vanaf Eindhoven gaat vliegen naar Curaçao. Hoeveel een ticket vanuit Duitsland gaat kosten is nog niet bekend. Volgens TUI/Arke kan Airberlin niet lang stunten op de Antillenroute.

f t g m