curacao nieuws

Copyright 2021 - Curaçao gerelateerde websites.

Nieuws

Movie: Bon Bini Holland

Jandino Bon bini hollandDe film "Bon Bini Holland" van Jandino Asporaat was een daverend succes. Lachsalvo's en zeer herkenbare Curacaose taferelen. Bon Bini 2 wordt eind 2018 in de bioscoop verwacht. Deel 1 is nu te koop bij BOL.com

Koninkrijksafspraken beheersing en bestrijding ziektes

icon doktor 150x150De vier landen van het Koninkrijk hebben op Aruba een akkoord bereikt over de bestrijding van grensoverschrijdende infectieziektes. De afspraken betreffen ook de beheersing en bestrijding van bacteriologische, chemische en radiologische incidenten.

Boek: Overzee

Kleurrijke en indringende roman over de verborgen kant van het expatleven op Curaçao

boek overzeeMet veel vaart en op een beeldende manier beschrijft Marlies Brenters de zoektocht van een vrouw en het leven van een expatgezin op het exotische Curaçao. Marlies Brenters schreef met Overzee haar debuutroman, geïnspireerd op haar ervaringen als expatkind op Curaçao. Ze heeft een adviesbureau dat zich richt op persoonlijke ontwikkeling en schreef in het kader hiervan eerder de non-fictieboeken Een vrouw heeft zeven gezichten en Mannen in soorten en maten.

Boek "Overzee" kopen?

Drie vluchten New York-Curacao

Jetblue gaat drie keer per week vliegen van en naar New York. Dat maakte de maatschappij gisteren bekend op een toerisme congres in het WTC. Sinds 2014 vliegt Jetblue al twee keer per week op Curaçao. Eind 2016 moet dat dus drie keer worden. De Amerikaanse maatschappij heeft 28 landen in het Caribisch gebied in zijn portefeuille. CEO Robin Hayes zegt dat Curaçao een grote hit in Amerika is.

NL Marineschip onderschept 6000 kg marihuana

150521recordmarihuanaZeelandTijdens een routinecontrole aan boord van de vissersboot ‘Caribbean Soul’ is 6000 kg marihuana gevonden door de bemanning van het stationsschip van de marine in het Caribische Gebied. De Caribbean Soul was met 12 personen aan boord onderweg van Jamaica naar Guyana. Niet eerder werd een vangst van deze grootte gedaan.

Start Raad van Kinderen op Curacao

Kinderen en jongeren denken mee over de toekomst van toerisme

Op woensdag 8 april ging de Raad van Kinderen feestelijk van start in Curaçao. De Raad van Kinderen is een initiatief van UNICEF Nederland en Missing Chapter Foundation, opgericht door prinses Laurentien. TUI Benelux nam het voortouw op Curaçao en installeerde samen met diverse toerismebedrijven zoals Curaçao Airport Partners, CHATA en Avila Hotel haar eigen Raad van Kinderen.

Het Curacaohuis in Den Haag verhuisd

nieuw pand curacaohuisHet Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao is in het weekend van 3 tot 5 juli verhuisd naar een nieuw pand. Vanaf maandag 5 juli 2015 kunt u terecht op het nieuwe adres.

Naam Arke verandert naar TUI

but 75x30 arke logoReisorganisatie TUI Nederland heeft vandaag bekend gemaakt dat de naam van haar merken Arke en Holland International verandert in TUI. Arke zal vanaf 1 oktober 2015 TUI heten; Arkefly wordt TUIfly en Holland International wordt per 1 oktober 2016 geïntegreerd in het TUI-merk. TUI Nederland speelt hiermee een pioniersrol in het invoeren van één globaal merk binnen de TUI Group.

Airberlin valt KLM en Arkefly aan met stuntprijzen

Air Berlin Curacao 175Airberlin opent de aanval op KLM en TUI/Arke met voordelige vluchten naar de Caribische eilanden vanaf Düsseldorf. De Duitse luchtvaartmaatschappij wil fors investeren, nu TUI/Arke ook vanaf Eindhoven gaat vliegen naar Curaçao. Hoeveel een ticket vanuit Duitsland gaat kosten is nog niet bekend. Volgens TUI/Arke kan Airberlin niet lang stunten op de Antillenroute.

Curacao lanceert Calamiteiten app

logo risicobeheersing curacaoEen nieuwe app voor noodsituaties. Speciaal ontwikkeld door de Curacaose overheid in geval van calamiteiten, orkanen en overstromingen. De informatie in de app kan belangrijk voor jou zijn tijdens een crisis.

Nieuw forum opgericht na beëindiging forum.curacao.nl

nieuws forum curacaoZoals velen wellicht al hebben vernomen, zal het voorheen zeer populaire forum “forum.curacao.nl” stoppen met zijn activiteiten per 15 mei. De reden hiervan is, dat de facebook pagina “Durftevragencuracao” (DTVC) zo populair is geworden, dat het forum overbodig lijkt te worden. Wij zijn toch van mening dat een “Curaçao” forum een goede aanvullende functie kan hebben en hebben daarom een nieuw Curacao Forum opgericht.

Tarief voor Water, Elektra en brandstof omlaag

pagatinuAls gevolg van olieprijzen gaan de tarieven voor electriciteit, drinkwater en brandstoffen omlaag. De Regering van het land Curacao heeft dit bekendgemaakt. De tariefverlaging zal per 1 maart 2015 worden aangepast.

Zeesnelweg voor ABC eilanden stap dichterbij

ferry 99054 640Nederland ondersteunt het initiatief van de ontwikkeling van een snelle dagelijkse bootverbinding tussen de drie benedenwindse eilanden Aruba, Curaçao en Bonaire. Zo'n onderlinge verbinding over zee geeft een belangrijke impuls aan de economie van de eilanden en draagt bij aan de verbetering van het verkeer van personen en goederen tussen de eilanden. Dat zei minister Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) in zijn openingsspeech van de Koninkrijksconferentie op Curaçao.

Betaalpassen uit NL geblokkeerd!

skimmen bankpasVanwege de vele meldingen van het skimmen van bankpassen op Curacao worden uit voorzorg een groot aantal Nederlandse betaalpassen geblokkeerd. Sommige bankpassen worden zelfs gelijk 'ingeslikt' door de pin automaten op Curacao. Dit om verdere financiële gevolgen te beperken. De banken moeten de geskimde bedragen namelijk aan u terug betalen. Dus als ze iets niet vertrouwen blokkeert men uit voorzorg uw pas.

CFT - Positief resultaat 2014

Persconferentie Cft 20150226 2 150pxWillemstad – Curaçao is de eerste twee maanden van 2015 aan de slag gegaan met het terugdringen van de tekorten bij de sociale fondsen en bij de overheidsvennootschappen. “2014 is naar verwachting afgesloten met een positief resultaat. Dat is een mooie prestatie. 2015 zal in het teken moeten staan van het beheersen van de financiële risico’s bij de sociale fondsen en de overheidsvennootschappen,” aldus Cft Voorzitter Age Bakker.

Papia Papiamentu ku mi

Na het overdonderd succes van Kenny B met zijn lied "Parijs", is er nu ook een 'Curacaose versie' verschenen. Uitgebracht door Sleeves. Wordt "Papia Papiamentu ku mi" (Praat Papiamento tegen me) de volgende 'hit' van het nummer van Kenny B? Gewoon lekker luisteren via Soundcloud. Wij vinden het in ieder geval heerlijk om naar te luisteren.

Opening Revalidatiecentrum Curaçao

reva 13042015 6Woensdag 15 april is een gedenkwaardige dag voor de bevolking van Curaçao. Eindelijk kan, na 34 jaar wachten, De SGR-Groep het nieuwe gebouw van Revalidatiecentrum Curaçao (RCC) officieel openen. Dit centrum beantwoordt aan de grote behoefte voor een adequaat revalidatieproces van hoge kwaliteit voor de inwoners van Curaçao, maar ook voor onze partners in het Koninkrijk Bonaire, Sint Maarten, Saba, Sint Eustatius en Aruba.

Nieuwberichten op CuracaoVoorJou

Met grote regelmaat ontvangt onze redactie persberichten. Aangezien wij voorheen de website www.curacao-nieuws.nl aktief beheerde, hadden we daar de ruimte om de nieuwsberichten te plaatsen. Echter, sinds medio 2014 is die website (door omstandigheden) niet meer voorzien van nieuwe berichten. Toch zijn wij van mening dat er leuke en/of interessante nieuws-items zijn welke goed passen op de website CuracaoVoorJou.

Sinds vandaag (26-2-2015) hebben wij nu een aktieve nieuws-blog op deze website. Met voornamelijke interessante berichten/nieuws/wetenswaardigheden gericht op de doelgroep van deze website.Heeft u zelf iets te melden? Stuur dan uw bericht naar redactie@curacaovoorjou.nl

Het is niet onze bedoeling om een volwaardige nieuwsredactie te worden. Daarvoor verwijs ik u graag naar: Versgeperst.com - qracao - Amigoe (lokale krant) - Antilliaans dagblad (lokale krant)

f t g m