curacao nieuws

Nieuws Toerisme

Start Raad van Kinderen op Curacao

Kinderen en jongeren denken mee over de toekomst van toerisme

Op woensdag 8 april ging de Raad van Kinderen feestelijk van start in Curaçao. De Raad van Kinderen is een initiatief van UNICEF Nederland en Missing Chapter Foundation, opgericht door prinses Laurentien. TUI Benelux nam het voortouw op Curaçao en installeerde samen met diverse toerismebedrijven zoals Curaçao Airport Partners, CHATA en Avila Hotel haar eigen Raad van Kinderen.

080415 TUI Raad van Kinderen 

Jongeren van de hospitality opleiding gingen de dialoog aan met het verschillende besluitvormers en stakeholders uit de reiswereld op Curaçao, om een brug te slaan tussen de huidige besluiten van het bestuur en de wensen en behoeften van toekomstige generaties.

In mei dit jaar start de daadwerkelijke Raad van Kinderen met groep acht van het St. Paulus College te Groot Kwartier. Het traject wordt begeleid door docenten van de school en een lokaal en Nederlands Raad van Kinderen team. De kinderen doen gedurende zes weken onderzoek naar alle dimensies van de vraag hoe toerisme kan bijdragen aan een betere leefomgeving voor kinderen en hun gezin op Curaçao. De kinderen bepalen daarin vooral zelf wat ze willen weten en wie ze willen spreken, bijvoorbeeld bij toerismebedrijven op Curaçao. Eind juni, als afsluiting van het schooljaar, presenteert de Raad van Kinderen hun bevindingen tijdens een dialoogsessie met de vertegenwoordigers van de reiswereld en onder leiding van Prinses Laurentien.

Frisse blik

De Missing Chapter Foundation brengt dialoog tot stand over strategische vraagstukken tussen besluitvormers in de publieke en private sector en kinderen. Prinses Laurentien van Oranje is oprichtster van de Missing Chapter Foundation: “Wij volwassenen staan er vaak niet bij stil dat de denkkracht van kinderen ons hele mooie nieuwe inzichten kan geven. Ze hebben een frisse en open blik, denken in oplossingen en zien snel kansen voor samenwerking. Ik vind het geweldig dat ook Curaçao de Raad van Kinderen omarmt. We hopen natuurlijk dat vele scholen en bedrijven zullen volgen. Dat gaat iedereen heel veel brengen.”

Mark Wijne van UNICEF Nederland: “De denkkracht van kinderen heeft veel toegevoegde waarde voor toekomstig beleid. En kinderen zijn gelijkwaardig: het internationale Verdrag van de Rechten van het Kind geeft ze het recht om mee te denken over onderwerpen die ook hun leven aangaan.”

Toekomst van vakantiebestemmingen

TUI voert al jaren een actief beleid op het gebied van duurzaam toerisme en maatschappelijk verantwoord ondernemen, zodat de vakantiegangers van de toekomst ook straks nog kunnen genieten van mooie vakantiebestemmingen. Met de Raad van Kinderen geeft TUI invulling aan haar maatschappelijke betrokkenheid bij Curaçao. Steven van Nieuwenhuijzen, CCO: “De betrokkenheid van kinderen bij de toekomst is heel logisch. De toekomst is meer van hen dan van ons. Daarom is het belangrijk om ook van kinderen op Curaçao te horen welke effecten toerisme op hun leven heeft en wat wij, onze collega’s en onze stakeholders daaraan kunnen verbeteren.” TUI Benelux hoopt dat de Raad van Kinderen ook van start gaat op Aruba, Bonaire en Sint Maarten. TUI wil daar een voortrekkersrol in gaan spelen.

Card CuraDeal op houder 200pxCuraDeal

Email: info@curadeal.com

Tel.:
Vanuit Curacao: 0031-165-533200
Vanuit Nederland: 0165-533200

Kvk: 20134796

Aad traditional curacao 200pxMi ta Aad, kontentu di sera konosi bo.
(Ik ben Aad, fijn om kennis met u te maken.)