curacao nieuws

Copyright 2021 - Curaçao gerelateerde websites.

Nieuws

Naam Arke verandert naar TUI

but 75x30 arke logoReisorganisatie TUI Nederland heeft vandaag bekend gemaakt dat de naam van haar merken Arke en Holland International verandert in TUI. Arke zal vanaf 1 oktober 2015 TUI heten; Arkefly wordt TUIfly en Holland International wordt per 1 oktober 2016 geïntegreerd in het TUI-merk. TUI Nederland speelt hiermee een pioniersrol in het invoeren van één globaal merk binnen de TUI Group.

Internationale merkenstrategie

Arke en Holland International worden TUI 01De naamsverandering is in lijn met de internationale merkenstrategie van TUI Group. Het moederbedrijf van TUI Nederland maakte vandaag haar visie voor de toekomst bekend. De afgelopen jaren is het bedrijf internationaal hechter gaan samenwerken om efficiënter te werken, beter gebruik te maken van de schaalgrootte en om vakanties, services en merken in de markt te zetten die zorgen voor een unieke vakantiebeleving. Eén gezamenlijk consumentenmerk past naadloos in deze strategie.

TUI Nederland is binnen de groep de eerste die de naam van haar sterkste merken wijzigt in TUI. Op termijn zullen de andere TUI-landen die de kenmerkende smile als logo hebben volgen, zodat er straks één krachtig internationaal merk is: op vliegtuigen, websites, marketinguitingen, reisbureaus en op de bestemming. TUI Nederland heeft deze voortrekkersrol omdat het bedrijf heeft bewezen flexibel en innovatief te zijn. Andere redenen zijn de sterke online groei en dat TUI Nederland relatief klein is maar wel een breed aanbod van vakanties en services biedt in een one-stop-holiday-shop. Uit recent marktonderzoek blijkt verder dat TUI al bekend is en gewaardeerd wordt in Nederland. Dat maakt van de Nederlandse reisorganisatie de ideale koploper.

Alleen de naam verandert

Naast de naam verandert, er niets voor de consument. TUI blijft dezelfde vertrouwde en grootste reisorganisatie van Nederland met het grootste aanbod vakanties tegen de scherpste prijzen. Vanaf nu wordt de consument er stapje voor stapje op voorbereid dat de nieuwe naam van Arke en Holland International straks TUI wordt. Vanaf 1 oktober 2015 zal Arke.nl Tui.nl heten en zal de nieuwe naam op de brochures, vliegtuigen en reisbureaus komen te staan. Holland International wordt een jaar later, vanaf 1 oktober 2016, geïntegreerd in het TUI-merk. Kras blijft de eigen naam behouden; alleen de merken die de TUI-smile in hun logo voeren, worden aangepast.

Elie Bruyninckx, CEO TUI Benelux: ‘’Of we nu Arke, Holland International of TUI heten; we zijn overal en staan altijd klaar voor de klant. Dit kunnen we ook waarmaken, juist dankzij onze kwaliteits- en servicepolitiek en de grootte van ons bedrijf. Het merk TUI staat in Nederland nu al voor kwaliteit en vertrouwen en biedt ons nieuwe mogelijkheden voor verdere groei.’’

Steven van Nieuwenhuijzen, CCO en deputy CEO TUI Nederland: ‘’Na 80 jaar nemen we afscheid van de naam Arke, een naam waar een lange historie aan vast zit. En die historie verandert ook niet maar heeft het merk gebracht waar het vandaag de dag voor staat: een solide merk dat klaar is voor de toekomst. Een toekomst als een global brand die staat als een huis.’’

Wat verandert specifiek voor de huidige merken?

Vanaf 1 oktober 2015 verandert Arke haar naam in TUI. Dit betekent dat de website TUI.nl gaat heten en dat op de brochures, vliegtuigen en reisbureaus TUI komt te staan.

Vanaf 1 oktober 2015 verandert de naam Arkefly in TUIfly

De naam Arkefly wordt op dit moment gebruikt voor de airline en voor Arkefly-tickets. Dit om aan de klanten duidelijk te maken dat zij met een eigen airline vliegen. Deze benadering verandert niet, alleen de naam verandert. TUIfly is géén merk en krijgt géén apart logo. De naam wordt gebruikt om tekstueel aan te duiden dat het over de airline gaat. Op de vliegtuigen komt TUI te staan.

f t g m