curacao nieuws

Copyright 2018 - Curaçao gerelateerde websites.

Nieuws

Airberlin valt KLM en Arkefly aan met stuntprijzen

Air Berlin Curacao 175Airberlin opent de aanval op KLM en TUI/Arke met voordelige vluchten naar de Caribische eilanden vanaf Düsseldorf. De Duitse luchtvaartmaatschappij wil fors investeren, nu TUI/Arke ook vanaf Eindhoven gaat vliegen naar Curaçao. Hoeveel een ticket vanuit Duitsland gaat kosten is nog niet bekend. Volgens TUI/Arke kan Airberlin niet lang stunten op de Antillenroute.

Airberlin gaat de aanval op de Nederlandse vakantieganger opvoeren met meer voordelige vluchten naar de Cariben vanaf Düsseldorf. Daardoor zullen KLM en TUI/Arke op Schiphol en Eindhoven Airport ook scherpere prijzen moeten gaan hanteren, is de verwachting. Zowel TUI/Arke als KLM zeggen niet bang te zijn voor de concurrentie uit Duitsland.

,,Nederland is voor ons een erg belangrijke markt. Daar willen we fors in investeren", zo zei de nieuwe topman Stefan Pichler van de tweede Duitse vliegmaatschappij woensdag op de ITB Berlijn, de grootste toeristische beurs ter wereld. Hij is niet in serieus gesprek met KLM over samenwerking. liet hij weten.

Vanuit Düsseldorf wordt o.a. wekelijks naar de Nederlandse Antillen gevlogen, wat gedomineerd wordt door TUI/Arke en KLM. "We vragen ons af hoe lang Airberlin dat kan volhouden", aldus TUI/Arke.

In Europa introduceert Airberlin in mei vier nieuwe tariefklassen. "De laagste kost 44 euro enkele reis, maar dan hebben passagiers geen extra faciliteiten, zoals ruimbagage. Zo proberen we prijsvechters af te troeven", stelde Pichler.

Hij is bezig om een ’Airberlin Holidays’ op te tuigen met bouwsteenreizen. ,,Maar we blijven nauw samenwerken met een honderdtal Europese reisorganisaties. Daarnaast willen we meer zakenreizigers en veelvliegers, die hun gespaarde punten naar ons mogen meenemen."

f t g m