curacao informatie

Copyright 2022 - Curaçao gerelateerde websites.

Papiaments

Papiaments cursus

papiaments cursusboekDeze Papiaments cursus bestaat uit: een cursusboek, een hulpboek en twee audio cd´s. Deze cursus wordt ook gebruikt door het NTI, maar zelf bestellen is véél goedkoper! Je hebt dan alleen géén begeleiding van een leraar. Maar of dat echt nodig is?

Bol.com € 94,50 Bekijken

Ontstaan van papiaments

shirt-papiamentu-thumbOndanks de vele onderzoeken die gedaan zijn naar de oorsprong van het Papiaments is nog niemand in staat gebleken de exacte bron te verklaren. Bekend is dat de taal is ontstaan omstreeks de zeventiende eeuw; een tijd waarin de slavernij hoogtijdagen vierde op het eiland Curaçao. De meest waarschijnlijke theorie over het ontstaan van het Papiaments is dan ook dat de taal gegroeid is uit de wil van de slaven om met elkaar te kunnen communiceren.

Papiamento spellingchecker

shirt papiamentu thumbWist u dat er ook een Papiamento en een Papiamentu spellingchecker bestaat voor Word en Firefox? Zo maakt u zo min mogelijk fouten tijdens het typen.

Dikshonario Woordenboek

papiaments dictionaryDikshonario / Woordenboek Papiaments-Nederlands / Nederlands-Papiaments is een handzaam woordenboek dat uitkomst biedt in de praktijk van alledag. Het woordenboek bevat zowel een uitgebreide woordenlijst Papiaments-Nederlands als een uitgebreide woordenlijst Nederlands-Papiaments. Daarnaast bevat het uitspraakregels voor beide talen.

€ 19,95 Bekijken

Papiamentu vertalen

shirt-papiamentu_thumbEr zijn enkele online woordenboeken voor Nederlands<>Papiamento en Engels<>Papiamento. Ook hebben we wat woorden vertaald van Papiament naar Nederlands.

Woordenboek Papiaments-Nederlands

woordenboek-papiaments-nederlandsDit woordenboek gaat uit van voornamelijk hedendaags Papiaments zoals het gesproken en geschreven wordt op Aruba, Bonaire en Curaçao. Het is gebaseerd op een groot 'corpus' van gesproken taal en van letterkundige en niet-letterkundige teksten.

Door zijn praktische en functionele opzet en vormgeving is het ook zeer geschikt voor onderwijs van het Papiaments en Nederlands aan moedertaalsprekers van het Papiaments en voor onderwijs van het Papiaments aan moedertaalsprekers van het Nederlands.

Papiaments -> NL € 59,50 Bekijken
NL -> Papiaments € 69,50
Bekijken

Papiaments oefenen

Omdat papiaments zo een mooie taal is heeft 'Henky' een leuke website opgezet met vele YouTube Papiament lessen, en dat blijkt een groot succes! Wanneer u de taal onder de knie wilt krijgen kunt u zeker even een bezoekje brengen aan de website: www.henkyspapiamento.com 

<De Youtube Papiament lessen in het Nederlands>

vriend heeft hiervoor zelfs speciaal een Youtube kanaal hiervoor opgezet, en dat blijkt een groot succes! Nu heeft hij sinds kort ook een website met kennistestjes
f t g m