curacao leuke items

Copyright 2022 - Curaçao gerelateerde websites.

Ruimtereizen

De Lynx mag op Curacao vliegen

sxc xcor logo 150pxDe Verenigde Staten geven toestemming om het ruimtevaartuig Lynx op Curaçao te gebruiken. Hierdoor wordt het mogelijk om over twee jaar de eerste ruimtevlucht met de Lynx vanaf het eiland uit te kunnen voeren.

Overname SXC door XCOR

sxc xcor logo 150pxHet bedrijf XCOR Aerospace uit Californie heeft het Nederlands bedrijf Space Expedition Corporation (SXC) ingelijfd. Daarmee geeft XCOR een duidelijk signaal dat het het meest actieve bedrijf ter wereld wenst te worden die Space Flights gaat aanbieden.

Ticket sales gestart, al veel bekende namen

TICKET SALES GESTART: VEEL BEKENDE NAMEN ONDER DE CO-PILOT ASTRONAUTS

Op 1 april 2011 startte de verkoop van space tickets officieel. De eerste 100 vluchten worden uitgevoerd door een groep van ‘Founder Astronauts’ die op persoonlijke titel worden uitgenodigd. Onder de eerste 15 ‘Founder Astronauts’ zitten meteen al enkele beroemde namen, zoals DJ Armin van Buuren, Model Doutzen Kroes en Erica Terpstra.

Ruimtebasis op Curaçao biedt kansen voor eiland

sxc25601“Not even the sky is our limit” is een slogan die op het kantoortje van de Curacao Airport Holding prijkt. Directeur Maurice Adriaens en zijn adviseur Simon Kloppenburg beginnen steeds meer in die woorden te geloven nu KLM meedoet aan een geruchtmakend ruimtevaartplan op het eiland. Idealize.nl sprak hen op locatie.

Commerciële ruimtevluchten vanaf Curaçao

Logo-SXC-75In 2014 moet het mogelijk zijn om commerciële ruimtevluchten te maken vanaf Curaçao. Het Nederlandse bedrijf Space Experience Curaçao (SXC) heeft vrijdag 23 juli 2010 een intentieverklaring getekend met Curaçao Airport Holding (CAH). Daardoor wordt het mogelijk vluchten te maken vanaf de Curaçaose luchthaven HATO.

f t g m