curacao leuke items

Copyright 2022 - Curaçao gerelateerde websites.

Antilliaans kookboek

kookboek antilliaanse keuken 75pxWeer terug in Nederland? Blijf in Curaçaose sferen met de allerlekkerste Antilliaanse recepten, bestel hun prachtig kookboek, of bezoek de kook-workshops. Gezellig en lekker!

Pica, de hot saus dressing

pica sausPica is een zeer pikante, maar wel lekker frisse dressing die bij elke 'snèk' op Curacao geserveerd wordt bij jouw bestelde gerechten. Als je eten gaat afhalen, dan krijg je de keuze of je er pica bij wenst. Wanneer je bij een snèk blijft eten, dan wordt er een potje met pica op tafel gezet, zodat je die zelf kunt toevoegen. Erg lekker, erg pittig!

Pastechi, de bekendste snack

Pastechi di carniEen 'Pastechi' is een razend populair 'tussendoortje' op Curaçao. Het bestaat uit deeg gevuld met kaas of een kruidig mengsel van gehakt, kip of tonijn. Op het eiland bekend als Pastechi di Carni / Pastechi di Galiña / Pastechi di Tuna.

Amstel Bright

amstel-bright-75Amstel Bright is een razend populair bier op de antillen. Het wordt ook door bierproevers gewaardeerd als een goede kwaliteit bier. Het is een beetje te vergelijken met Corona bier. Vooral onder de curacaose zon smaakt dit verkoelend biertje heerlijk. Het heeft een fruitig tintelende smaak.

f t g m