curacao bon bini

Copyright 2017 - Curaçao gerelateerde websites.

Navigatie Curacao

tomtom-logo-50Is er een navigatie apparaat zoals een TomTom beschikbaar voor Curacao? Een vraag die vaak gesteld wordt. Er zijn volgens mij twee manieren om te navigeren op Curacao. TomTom valt hierbij af omdat er geen kaarten beschikbaar zijn van het eiland op het TomTom apparaat.

Is er een navigatie apparaat zoals een TomTom beschikbaar voor Curacao? Er zijn volgens mij twee manieren om te navigeren op Curacao. Garmin (WaraWara) of het gratis programma Navigator voor de smartphone. TomTom valt hierbij af omdat er geen kaarten beschikbaar zijn van het eiland op het TomTom apparaat.

navigatie-curacaoGarmin heeft wel een kaart van Curacao beschikbaar voor zijn navigatie apparaten. Er is ook een systeem beschikbaar op Curacao zelf met de naam WaraWara .  Echter, ook dit systeem is van Garmin. Dit apparaat biedt de beste navigatie, maar het is dan ook niet gratis.

Navigatie voor smartphone met Android of Windows?

Dan kun je natuurlijk kiezen voor de Google Navigatie, maar dan heeft u wel continue een internetverbinding nodig. Een betere optie is Navigator van Mapfactor! De app is gratis, en ... de kaart wordt volledig op uw smartphone geinstalleerd, zodat er tijdens het rijden geen internet verbinding meer nodig is.

De kaarten zijn op basis van . De gebruikers helpen mee om de kaarten actueel te houden. Het voordeel is dat de kaarten volledig gratis zijn. Het nadeel is, dat de betrouwbaarheid minder is dan de betaalde concurrenten. Er zijn kaarten te downloaden van vrijwel elk land. Dus Navigator is niet alleen geschikt voor uw Curacao reis, maar ook voor uw andere vakanties.

Navigator is een volwaardig navigatieprogramma voor uw smartphone. Het enige wat u misschien mist is de huisnummer functie. Maar als u al eens op Curacao geweest bent, dan begrijpt u waarschijnlijk ook waarom. Heel veel adressen in Curacao eindigen op z/n (zonder nummer/huis-nummer), en ook is de huisnummering niet echt consequent.

Let op; de kaart moet u wel zelf even downloaden op uw smartphone. Maar dit gebeurt heel eenvoudig via het meegeleverde programma "Navigator Downloader". De kaarten van de ABC eilanden zijn te vinden onder werelddeel Amerika. Het is sterk aan te raden om kaarten via een wifi verbinding te downloaden, want de bestanden zijn best groot.

Het programma kunt u downloaden in de <Playstore> van Google, of via de <website> van Navigator zelf.

TomTom navigatie nodig op Curacao?

Curacao is niet echt heel groot. En je zult merken dat je al heel snel de weg weet te vinden. Men heeft het vaak over straat X in wijk Y. Als je de wijk al weet te vinden dan ben je al een heel eind op weg. Er is ook maar 1 rondweg met daarop enkele belangrijke aansluitwegen zoals de weg naar westpunt, Gosieweg of Santa Rosa weg. Maar als je voor het eerst op het eiland bent, dan kan het wel eens handig zijn om een navigatie te hebben. Vooral als het donker is, dan zul je jezelf moeilijker kunnen orienteren. Maar ben je op zoek naar dat speciale restaurant, of die geweldige duikplek? Dan kan het prettig zijn als je gebruik kunt maken van een navigatie-apparaat. Al met al... nodig? Mwhoa.  ... makkelijk? Ja.


Hieronder enkele afbeeldingen van Navigator.

mapfactor-navigator

f t g m

Laatste CuraDeal Tweets

Cura_Deal
Cura_Deal Wat zijn de laatste #reis #aanbiedingen naar #curacao ? ow.ly/V...
02:03PM Nov 30
Cura_Deal
Cura_Deal Vandaag de #elfde van de elfde. De start in NL van het #carnaval seizoen. Daarom; #carnaval in #Curacao Alaaf! ow.ly/U...
12:29PM Nov 11

Card CuraDeal op houder 200px