curacao leuke items

Copyright 2017 - Curaçao gerelateerde websites.

Pastechi, de bekendste snack

Pastechi di Carni / Pastechi di Galiña / Pastechi di Tuna

Pastechi di galinaEen 'Pastechi' is een razend populair 'tussendoortje' op Curaçao. Het bestaat uit deeg gevuld met kaas of een kruidig mengsel van gehakt, kip of tonijn.

Ingrediënten deeg

  • een cup bloem
  • een halve theelepel zout
  • een halve theelepel suiker
  • een halve theelepel bakpoeder
  • 3 eetlepels vet bijvoorbeeld Crisco
  • een ei
  • 1/4 en 1/8 cup water
  • Voor het bakken: Frituurvet

Ingrediënten vulling

  • 100 gram gehakt, fijngesneden kip of fijngesneden tonijn
  • een eetlepel olie
  • een fijngehakte ui
  • een fijngehakte tomaat
  • een kleine fijngehakte paprika
  • een fijngehakt teentje knoflook
  • twee eetlepels rozijnen
  • twee fijngesneden gedroogde pruimen
  • een eetlepel piccalilly
  • een paar karpertjes
  • evt een stukje fijngehakt rode peper naar smaak of hot sauce

Bereiding

  • De bloem, het vet, het zout, de suiker en de bakpoeder tot een kruimelige massa mengen.
  • Het ei en zoveel koud water toevoegen tot er een vast deeg ontstaat.
  • Het deeg op een koele plaats afgedekt laten wegzetten.
  • Het vlees of vis met peper inwrijven.
  • De olie verhitten en het vlees aan beide kanten bakken.
  • De knoflook, de ui, de tomaat, de paprika schoonmaken, toevoegen en meebakken tot het vlees gaar is.
  • De kappertjes, piccalilly, pruimen en rozijnen toevoegen en het mengsel met hot sauce en kruiden op smaak brengen.
  • Het deeg in 6 - 7 bolletjes verdelen en deze op een bloem bestoven plaat uitrollen [tussen vetvrij papier].
  • Midden op ieder rondje een eetlepel van het vulsel leggen.
  • De randen met water bestrijken en het deeglapje dubbelvouwen.
  • De randen aandrukken en omvouwen.
  • De pastechi in hete olie lichtbruin bakken en laten uitlekken.

 

Bon apetit!

f t g m